Kiša i grad mogući tokom noći, kada će prestati da lije

Na celoj teritoriji Srbije pada kiša, oblačno je i nema naznaka da će se uskoro razvedriti. Jaka kiša izazvala je tokom poslepodneva saobraćajni kolaps u Beogradu. Kiša će nas pratiti tokom cele sedmice, a vedrijem vremenu možemo da se nadamo tek od 1. juna.

Po svemu sudeći, kiša će nas pratiti tokom cele sedmice. Prema prognozi RHMZ-a za ovu nedelju, vreme će svakog dana biti poput današnjeg – oblaci, kiša, grmljavina, poslepodnevni pljuskovi.

Dan za nama bio je kišovit, praćen vetrom i grmljavinom. U glavnom gradu Srbije do 17 časova palo je oko 18 litara kiše po kvadratnom metru. Obilne padavine dovele su do saobraćajnog kolapsa u Beogradu.

U toku večeri i noći nastaviće se padavine. Meteorolozi najavljuju mestimičnu kišu i pljuskove sa grmljavinom uz mogućnost pojave kratkotrajnog sitnog grada pretežno na severu, zapadu i u centralnim predelima, a kasnije u toku noći i na jugu i jugoistoku. 

Temperatura je danas bila ispod proseka za ovo doba godine, a tako će biti i narednih dana. Maskimalna dnevna temperatura biće do 20 stepeni.

Osim kiše i grada, na višim planinskim predelima bilo je i snega. Pre podne je na Kopaoniku padao sneg, a zabelela se i Brezovica kod Štrpca.

Vedrije nebo i sunce možemo očekivati tek nakon 1. juna, do kada se očekuje promenljivo oblačno vreme, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.