Narednih dana sve toplije, a početkom sledeće nedelje zahlađenje

Posle prohladnog Đurđevdana, narednih dana nas očekuje postepeno toplije vreme, a za vikend gotovo letnje temperature. I pored toplog vremena ostaju preporuke o držanju distance i izbegavanju gužve, a starijima se preporučuje da što češće ostaju kod kuće.

Do kraja dana na severu zemlje očekuje se pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno vreme. Očekuje se vetar umerene jačine, povremeno i jak, severozapadni. Najviša dnevna temperatura između 15 i 19 stepeni.

Postepeni porast dnevnih temperatura i stabilno vreme očekuju nas u petak i za dane vikenda.

U petak pretežno sunčano i još malo toplije vreme. Meteorolozi očekuju slab severozapadni vetar, koji će u poslepodnevnim i večernjim časovima biti u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 12 stepeni, dok se za petak predviđa najviša dnevna temperatura između 19 i 23 stepena.

U nedelju i do 27 stepeni 

Još toplije i pretežno sunčano vreme nas očekuje u subotu. Vetar će biti slab i promenljivog pravca uz jutarnju temperaturu od 4 do 12, dok će najviša dnevna temperatura prema prognozi meteorologa biti između 23 i 26 stepeni.

Slično vreme nas očekuje i u nedelju – pretežno sunčano uz slab i umeren jugozapadni vetar. Najniža dnevna temperatura u porastu, između 8 i 15 stepeni, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

Toplo vreme sa temperaturama iznad proseka predviđa se do utorka, kada nas očekuje svežije vreme uz prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. 

среда, 29. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије