Vremenska prognoza - 30. mart

Sa severozapada stiže novo naoblačenje. U većem delu zemlje suvo i vetrovito. Na istoku i jugoistoku više sunca. U sklopu ove oblačnosti stiže i hladniji vazduh. Najviša temperatura od 10 stepeni na severozapadu do 18 na istoku zemlje.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

30.03.2020. Ponedeljak Postepeno naoblačenje sa severozapada uz pad temperature, ali će se u većini mesta zadržati suvo. Kratkotrajna kiša biće lokalnog karaktera, dok je na visokim planinama moguće provejavanje slabog snega. Na istoku i jugoistoku veći deo dana pretežno sunčano.  Vetar umeren i jak, severozapadni.  Najniža temperatura od 0 do 8, a najviša od 10 na severozapadu do 18 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.  

31.03.2020. Utorak Pretežno oblačno, još hladnije i vetrovito sa umerenim i jakim severnim vetrom. U prvom delu dana padavine će biti slabe i lokalnog karaktera (u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim sneg). Posle podne, a naročito uveče i u toku noći očekuje se intenziviranje padavina u centralnim i južnim krajevima Srbije, kada će kiša preći u sneg i u nižim predelima uz stvaranje, a na planinama povećanje visine snežnog pokrivača, samo se na severu Vojvodine očekuje razvedravanje. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 na zapadu do 10 stepeni na jugoistoku Srbije,  do kraja dana u daljem padu. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Stvaranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 70%.

01.04.2020. Sreda Ujutro mestimično slab mraz. U toku dana na severozapadu Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima oblačno sa susnežicom i snegom. U nižim predelima manje, a u brdsko-planinskom području značajnije povećanje visine snežnog pokrivača. Severni vetar u slabljenju. Najniža temperatura od  -4 do 1 °S, a najviša u južnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije od 0 do 2, na zapadu do 5, a na severu Vojvodine do 10 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava:Tmin<0°C, verovatnoća 90%. Vlažan sneg, verovatnoća 70%. Na planinama povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 15 cm za 12h, verovatnoća 80%.

02.04.2020. Četvrtak Ujutro slab mraz. U toku dana u većem delu razvedravanje i postepeno skretanje vetra na jugoistočni, samo još ujutro i pre podne na istoku i jugoistoku uz više oblačnosti ponegde slab sneg. Najniža temperatura od  -4 do 0  a najviša od  4  na jugoistoku do 13 stepeni na severozapadu Srbije. Upozorenje, potencijalno opasna pojava: Tmin<0°C, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 03.04.2020. do 07.04.2020.)
Promenljivo oblačno i toplije sa uslovima za češću pojavu kiše u južnoj polovini Srbije.