Vremenska prognoza - 23. mart

Naredna dva dana u Srbiji pahulje i snežni pokrivač. Padavine će se pojačati sutra krajem dana. Do utorka uveče pašće 10 do 15 centimetara snega, a na istoku do 40, lokalno i više. Bićemo pod uticajem veoma hladnog vazduha koji stiže sa severoistoka Evrope. Jutarnja temperatura od -5  do nule, a najviša dnevna od nule do 4 stepena. U Beogradu vetrovito, pre podne suvo, uveče sneg. Temepratura od -2 do 2 stepena.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

23.03.2020. Ponedeljak Oblačno i hladno sa snegom, ponegde i susnežicom . Posle podne i uveče intenziviranje padavina u istočnim i severnim, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije uz formiranje snežnog pokrivača. Vetar umeren do jak, severozap, verovatnoća 95%.adni, na istoku uveče u skretanju na istočni. Najniža temperatura od -5 do 1, a najviša od 0 do 4 stepena. Upozorenje:  Tmin<-4 stepena, verovatnoća 95%. Vlažan sneg i stvaranje snežnog pokrivača, verovatnoća 95%. Formiranje snežnog pokrivača ≥ 10cm za 12h, verovatnoća 95%.

24.03.2020. Utorak Oblačno i hladno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Veća količina vlažnog snega očekuje se na istoku Srbije gde će uz umeren i jak istočni vetar doći i do formiranja snežnih nanosa. Vetar umeren i jak, severni, na istoku istočni. Najniža temperatura od -5 do -1, a najviša od 0 do 3 stepena. Upozorenje: Formiranje snežnog pokrivača ≥ 10cm za 12h, verovatnoća 95%. Vlažan sneg i povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%. 

25.03. 2020. Sreda Oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom. Više padavina ponovo se očekuje na istoku Srbije uz manje povećanje visine snežnog pokrivača Vetar slab i umeren, severoistočni, na istoku umeren povremeno i jak istočni. Najniža temperatura od -4 do 0, najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

26.03.2020. Četvrtak Umereno do potpuno oblačno i toplije, pa se u većini mesta očekuje prelazak snega u kišu, osim na planinama. Na severu i zapadu Srbije suvo. Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni, na istoku i u Podunavlju povremeno i jak. Najniža temperatura od -2 do 2 , najviša dnevna od 5 do 9 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 27.03.2020. do 31.03.2020.)
Umereno do potpuno oblačno mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, uz manji porast dnevne temperature.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи