Vremenska prognoza - 20. januar

Oblačno i uglavnom suvo. Temperatura do 5 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

20.01.2020. Ponedeljak: Ujutro slab mraz, po kotlinama i nizijama mestimično magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do -1, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

21.01.2020. Utorak: Ujutro slab mraz i mestimično magla i niska oblačnost, koja će se u nižim delovima, po pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržati duže tokom dana. U brdsko-planinskim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, samo na istoku umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 1 do 5 , u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije, u Timočkoj Krajini oko 7 sepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

22.01.2020. Sreda: Ujutro slab i umeren mraz i mestimično magla, koja će se ponegde zadržati duže. U ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, samo na istoku umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -8 do -1, najviša dnevna od 3 do 7, u Timočkoj Krajini oko 12 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, Tmin <-5 stepeni, verovatnoća 90%.

23.01.2020. Četvrtak: Ujutro slab, ponegde i umeren mraz, mestimično i magla, koja će se ponegde zadržati duže. Tokom dana malo i umereno oblačno. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -6 do -1, najviša dnevna od 3 do 6, u Timočkoj Krajini oko 10 stepeni. Upozorenje - potencijalno opasna pojava: MAGLA - Horizontalna vidljivost < 200m, Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, Tmin <-5 stepeni, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 24.01.2020. do 28.01.2020.)
Ujutro slab mraz, po kotlinama i nizijama magla, koja će se u petak i subotu ponegde zadržati duže, dok će u ostalom delu biti malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Od nedelje umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, češćom u nedelju.

broj komentara 0 pošalji komentar