U prvoj polovini oktobra miholjsko leto

U Srbiji će u oktobru vreme biti iznenađujuće toplo za to doba godine, a prema RHMZ-u, do sredine meseca najviše dnevne temperature često će biti iznad 20 stepeni Celzijusa.

Do 17. oktobra najviše moguće dnevne temperature biće između 20 i 24 stepena, a najniže između osam i 12 stepeni.

Potom se može očekivati zahlađenje, ali temperature do kraja meseca, kako se navodi, ne bi trebalo da se spuste do nule.

U odnosu na poslednje dane septembra, već početkom oktobra biće toplije za čak sedam stepeni, temperature će se kretati iznad 20 stepeni.

U drugoj nedelji oktobra takođe će biti sunčano i toplije nego na kraju septembra, sa temperaturama od oko 20 stepeni Celzijusa.

U nedelju i ponedeljak, 14. i 15. oktobra, kako se navodi, temperatura će biti u naglom padu, sa najvišom dnevnom oko 14 stepeni, a potom će se ponovo popeti na oko 20 stepeni.

Periodi kišnog vremena predviđaju se od 13. do 20. oktobra i poslednjih dana u mesecu, kada će maksimalna temperatura biti oko 12 stepeni, a najniža oko dva stepena.

Prema sezonskoj prognozi, u novembru će srednja maksimalna prosečna dnevna temperatura biti iznad višegodišnjeg proseka, pa bi novembar trebalo da bude topliji nego što je uobičajeno i prosečno suv.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 01. okt 2018, 08:54) - anonymous [neregistrovani]

Tačno

Potpuno se slažem sa svime što je rečeno, cele godine vam plaćamo gospodo iz elektrana, od danas bar ujutru i uveče krenite s tim vašim ,,toplim probama"

(ponedeljak, 01. okt 2018, 05:18) - anonymous [neregistrovani]

Noći su hladne, i u stanovima

U redu sa dnevnim temperaturama, ali problem su temperature noću. U stanovima je hladno i po danu, a noću još više. Posebno u stanovima koji su okrenuti ka severu, pa do njih sunce ne dopire. Građani su prinuđeni da zbog dece i bolesnih uključuju grejalice, ili klima uređaje, a i porazbeljevali se, koriste više lekova, time se za društvo stvaraju veći troškovi nego što se štedi negrejanjem.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">