Читај ми!

Bazen posle 15 godina

Opština Babušnica jedna je od najnerazvijenijih u Srbiji. Napokon je završen kupališni kompleks, koji se gradio petnaest godina. Sredstva za izgradnju obezbeđena su samodoprinosom.

Proslava Dana opštine Babušnica obeležena je otvaranjem kupališnog kompleksa. Predsednik opštine Zlatko Aleksić istakao je da su se konačno stekli uslovi da se investicija započeta pre petnaest godina završi.

Više od polovine stanovnika Babušnice je nezaposleno, a poljoprivredna proizvodnja odavno je izgubila primat u ovom kraju. Zbog teških egzistencijalnih uslova u proteklih pedeset godina ovu opštinu napustilo je dve trećine stanovnika.

Raskopane, poluasfaltirane ulice, putari koji ne rade, samo su neki od problema sa kojima se opština Babušnica suočava već godinu i po dana. Ekonomska slika ove varošice još je sumornija. Privreda se oslanja na samo tri preduzeća, a prosečna zarada je oko 18.000 dinara.

"Građani Babušnice su sopstvenim sredstvima izgradili bazen vredan 170 miliona dinara. Taj bazen će koristiti našim građanima i mislimo da je to pravi pogodak", naglasio je predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić.

Hladno vreme i jesenja kiša nisu smetali da se u prisustvu dva ministra preseče vrpca i otvori letnji kupališni kompleks. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, rekao je da će tražiti od države Srbije da se više ulaže u južnu i istočnu Srbiju.

"Ovakav projekat, bez obzira na to što neće za sobom povući investicije i razvoj privrede, vraća veru ljudima koji ovde žive da država ipak misli na njih", rekao je Dačić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulć podsetio je da je za izgradnju ovog objekta angažovana domaća građevinska operativa i dodao da je projekat završen u rekordnom roku.

"Na ovom projektu su radili domaći izvođači, ugrađena je najmodernija bazenska tehnika, koja će raditi uz pomoć solarnih panela", kaže ministar Dulić.

Šta će bazen značiti, pre svega mladima Babušnice, videće se tek naredne letnje sezone. S obzirom da se najavljuju hladni dani i mraz, nadležni u Babušnici će morati da se sada  pozabave ispuštanjem vode iz bazena, kako ih pre prvih kupača narednog leta, ne bi pretekli majstori. 
 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи