Читај ми!

Heroj ulice

Miodrag Mihajlović sam izvadio 30 kamiona smeća iz korita reke Toplice u nameri da joj vrati stari sjaj. Mihajlović smeće odložio na svoje imanje, a do sada je na čišćenje potrošio 250.000 dinara. Sledeće godine planira da zasadi travu i novo drveće pored reke.

U nameri da reci Toplici vrati stari sjaj, Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije izvadio 30 kamiona smeća iz korita reke. Smeće je odložio na svoje imanje, jer nije imao novca za odlaganje na gradsku deponiju.

Mihajlović je tokom poslednja dva meseca očistio više od pola kilometra rečnog korita, iako mu je vodni inspektor zabranio da seče stabla u rečnom koritu da se obala reke ne bi urušila.

Miodrag Mihajlović je posle zabrane prekinuo čišćenje na kratko, a onda je prodao dva kamiona kao staro gvožđe i dobio 170.000 dinara koje je uložio u čišćenje reke i uređenje korita.

"U reku su svi bacali sve i svašta, danonoćno sam je čistio skoro dva meseca. Kamione sam prodao u staro gvožđe da bih imao novca da nastavim da čistim reku. Cilj mi je da vratim stari sjaj Toplici i da skrenem pažnju na očuvanje životne sredine građanima i svima koji su zaduženi za ekologiju", rekao je Mihajlović agenciji Beta.

Mihajlović je naveo da odlaganje jednog kamiona smeća na gradsku deponiju košta 5.000 dinara, a da on nije imao novca za odlaganje 30 kamiona, pa je đubre odložio na svoje imanje, deo je zakopao, a kabasto smeće ostavio je na površini.

"Da odložim 30 kamiona smeća na gradsku deponiju, koštalo bi me 150.000 dinara. Nisam imao taj novac, pa sam se dosetio da moje imanje, koje nije plodno, posluži za odlaganje svega što sam izvadio iz reke", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, za angažovanje teških mašina, kupovinu nafte i ostale troškove, za dva meseca je potrošio oko 250.000 dinara.

Mihajlović je do sada očistio rečno korito pored svog imanja i napravio stazu za šetanje. Plan mu je da na proleće zasadi travu i nova stabla pored reke Toplice i da postavi klupe za sedenje. Projekt čišćenja je nazvao "Zelena oaza Kuršumlije".

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво