Читај ми!

Merdevinama preko reke

Meštani Donjeg Krajinca, kod Leskovca zbog nezavršenog mosta na Južnoj Moravi, ne mogu da pređu na drugu stranu reke, gde im se nalaze njive i šume. Kako nadležni u Beogradu ostaju nemi na njihove molbe da se završi izgradnja mosta, meštani su organizovali protest.

Na drugu stranu Južne Morave, meštani sela Donji Krajinac kod Leskovca mogu da pređu samo uz pomoć merdevina, jer se most preko reke gradi već godinama. Meštani su organizovali protest.

"Na desnoj obali Južne Morave nalazi se imovina 1.480 ljudi. Preko 75 odsto njiva i šume je tamo, a mi ne možemo da obrađujemo", kaže Radivoje Milenković, koji bez straha prelazi preko merdevina kako bi obišao svoje imanje.

Meštani Donjeg Krajinca i nekoliko okolnih sela su se nadali da će možda sa prolećem radovi posle tri godine čekanja krenuti, ali pomaka nema.

"Odgovora nema, rešenje nažalost nije na vidiku", kaže Batica Stojanović.

Strpljenje i nada polako izdaju. Ostaje ogorčenje i protesti kako bi nadležni shvatili da je reč o velikom problemu, jer ovde se živi od poljoprivrede, a do njiva se ne može.

"Stalno slušamo da će se do 2020. godine u okolini Beograda graditi 18 mostova. Šta je onda ovo, da li neko vidi našu muku", kaže Zvonimir Stojanović.

Meštani Donjeg Krajinca obratili su se svima za koje smatraju da mogu da im pomognu.

"U Ministarstvu za infrakstrukturu su nam rekli da to nije u njihovoj nadležnosti i uputili su nas na "Puteve Srbije" sa kojima treba ponovo da se čujemo. Ako ništa ne bude ne znam šta više da radimo", kaže zamenik predsednika Mesne zajednice Donje Krajince Bojan Marković.

Iako je investitor ovog mosta preduzeće "Putevi Srbije" u Direkciji za izgradnju grada čine sve što je u njihovoj moći. Investiranje iznosi preko 20 miliona dinara.

"Nakon priloga na RTS-u kontaktirali su nas iz Ministarstva za nacionalni investicioni plan, sada je to Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj. Nadamo se da će možda, ako neka sredstva iz Nacionalnog investicionog plana preostanu, ovaj problem biti rešen", kaže tehnički direktor Direkcije za izgradnju iz Leskovca, Ljiljana Trajković Starinac.

Meštanima Donjeg Krajinca ostaje samo čekanje i sve veća šteta zbog neobrađenih njiva.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара