U Trgovištu vanredno zbog snega, neprohodno do najudaljenijih, škole ne rade do srede

U opštini Trgovište je, zbog snega, proglašena vanredna situacija. Doneta je odluka da se obustavi nastava u školama, izdvojenim odeljenjima, u planinskim predelima do srede.

U centru opštine Trgovište nema problema, sneg se na kolovozu već i topi. Problem su mahalski putevi su na nadmorskoj visini od 1000 do 1300 metara. Ka nekoliko sela je neprohodno, angažovana je sva mehanizacija opštine. Deca iz pet sela koja pohađaju školu neće imati nastavu do srede. Iz opštine očekuju da će do tada raščistiti sneg sa lokalnih puteva.

"Ima oko 20 kuća u Široku planinu, sneg je paja golem, to su uglavnom ostali starci, treba da se prorine sneg malo, da se pročisti. Pomažemo da cepamo drva i odnesemo kome treba", kaže Pera Cvetanović, Široka planina kod Trgovišta.

"Trenutno se nalazimo na relaciji Novi Glog-Goločevac, i totalno je neprohodno, jednostavno smo morali da donesemo naredbu na štabu da se obustavi nastava u izdvojenom odeljenju Novi Glog jer je nemoguće prići do same škole. Nadam se da ćemo u naredna dva, tri dana normalizovati uslove, da stvorimo da deca mogu da se vrate svojim klupama. Vidite i da smo krenuli prema drugom zaseoku, Goločevac gde imamo onkološke pacijente i nadam se da ćemo do večeras da stignemo do najugroženijih", objašnjava Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište.

Nije neobično da kada padne sneg u opštini Trgovište pojedine mahale budu odsečene i neka zavejana. Do meštana koji su ostali u tim kućama, opština će dopremati pakete pomoći.

 

 

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи