Kako prevenirati saobraćajne nesreće između Zrenjanina i Melenaca

Deonica puta između Zrenjanina i Melenaca u dužini od 10 kilometara postala je crna saobraćajna tačka. Ove godine se dogodila serija saobraćajnih nesreća, sa stradalim ili povređenim učesnicima u saobraćaju. Zato su nadležni odlučili, da uz represivne mere, pojačaju i prevenciju.

Cveće i sveće pored puta Zrenjanin - Melenci opominju da treba smanjiti brzinu i poštovati saobraćajne propise. Za proteklih deset meseci 17 saobraćajnih nesreća, šest osoba je smrtno stradalo, a u svakom od ovih događaja je neko bio lakše ili teže povređen. Saobraćajna policija u Zrenjaninu se odlučila da pojača kontrolu.

"Mi pokušavamo sa dve patrole minimum, 24 sata da usporimo kretanje vozila. Znači usporavanje nije uvek do nas. Uzroci su ti da je to sve do svesti svakog vozača. Deonica Zrenjanin-Melenci definitivno zaslužuje veliko prisustvo nas, uključujemo sve moguće resurse, sve moguće aparate što mi imamo kao policajci i tu smo opet da kažem da pomognemo", navodi Marko Škorić, načelnik Odelenja saobraćajne policije Zrenjanin.

Policija je održala prvi sastanak sa meštanima Melenaca, čiji su vozači najčešće učestvovali u nezgodama. Posebno su se obratili mladima. Korišćenje alkohola, psihoaktivnih supstanci ili upotreba mobilnog telefona tokom vožnje donose isti broj nesreća kao i brza vožnja.

"Mladi ne prepoznaju važnost brzine automobila kojim upravljaju i ne vide taj momenat kada upravljaju motornim vozilom, koliku brzinu ostvaruju. Da te brzine koje zapravo oni ostvaruju koje su preko ograničenja zapravo mogu da uzrokuju fatalnim ishodima", ističe Mijat Cerović, iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Put između Zrenjanina i Melenaca je kvalitetan, širok, sa relativno blagim krivinama, jasno i kvalitetno obeležen saobraćajnom signalizacijom. Jedan od predloga za smanjenje broja nezgoda bio je da se dodatnom saobraćajnom signalizacijom ukaže vozačima na oprez, a za to je nadležan upravljač puta.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво