Čitaj mi!

Podeljena osećanja pred meč odluke. Srce, ipak, uz orlove

U Švajacarskoj reprezentaciji igra mnogo fudbalera sa prostora nekadašnje Jugoslavije. U mlađim selekcijama treniraju i Srbi koji, kažu - žude za tim da jednog dana zaigraju i za srpske timove i našu nacionalnu selekciju. Jedan od njih je i Džejmi Rašić koji je rođen i živi u Švajcarskoj.

Prošao je sve mlađe selekcije u Švajcarskoj, sada svoju šansu u nastavku fudbalske karijere vidi u Srbiji. Majka mu je rodom iz Vranja, otac iz Loznice. Dvadesetogodišnji Džejmi Rašić zimsku pauzu koristi da trenira i da se usavršava u Leskovcu. Radna navika i etika iz Švajcarske ga ne nepuštaju, individualni treninzi, kaže, izuzetno su važni.

„Treba da se radi dodatno, pored treninga u klubu da bi se napredovalo i došlo do profesionalnog nivoa", ističe fudbaler Džejmi Rašić.


Džejmi igra na poziciji - krila i dobro barata loptom. U srpskoj reprezentaciji ima svoje idole baš kao i u Švajcarskoj.


„Vlahovića i Kostića, a iz Švajcarskog tima imam druga Ardan Jašarija, pozvan je tamo", dodaje on.


Boravak u Leskovcu nije mogao da prođe a da ne poseti novi stadion pravu fudbalsku lepoticu koja će uskoro biti završena u gradu na Veternici. Razgovori o utakmici između Srbije i Švajcarske su neizbežni.


Džejmi misli da imamo kvalitetniju ekipu ali da sigurno neće biti lako.


Fudbalski zaljubljenik iz Velike Kopašnice Slobodan Stamenković, ističe da ima mnogo naših zemljaka u Švajcarskoj koji planiraju da se vrate i da svoje penzionerske dane provedu u Srbiji. Njihova deca i unuci koji igraju fudbal svoju perspektivu vide u srpskim klubovima i reprezentativnim selekcijama.


„Nadam se da je to pravi potez i da će u nekim budućim vremenima Fudsbalski Savez Srbije imati od toga velike koristi i sva naša deca iz svih zemalja Evrope vratiti nazad", naglašava Slobodan.


Džejmi Rašić još nije kao Džejmi Vardi ali potencijali su mu veliki. Možda ih baš iskaže u Dubočici na novom stadionu a posle i reprezentacija nije daleko.