Zaplanjski fudbaler u osmoj deceniji igra svih 90 minuta

Polusezona Opštinske fudbalske lige u Doljevcu, ostaće upamćena po jednom fenomenu. Za klub iz Donjeg Barbeša nastupao je 73-ogodišnji fudbaler Vitomir Pavlović.

Sedamdesetotrogodišnji Vitomir Pavlović nastupa za ekipu iz Donjeg Barbeša i igra po 90 minuta. Na nekim utakmicama ove sezone, postizao je i golove. Deda Vita je bio neophodan ekipi, kako bi mogli da registruju tim.

"Zahvaljujući ovoj mladoj dece, da im malo damo podršku, pomoć, ja sam onda upao u ekipu, tako da za sada nije loše.Ja igram pozadi, šesticu,u liniji veznog igrača, a ranije sam igrao krilo", kaže Vitomir Pavlović iz Donjeg Barbeša.

Selo Donji Barbeš u Zaplanju, sada ima manje od stotinu stanovnika. Fudbalski klub obnovili su posle više od 30 godina.

"Znači nam naravno, daje nam motivaciju, da jedan tako stariji čovek, koji je u godinama, ima kondiciju i trudi se da da svoj doprinos", objašnjava sekretar kluba Milan Stevanović.

"Bili smo prinuđeni da u vrlo kratkom vremenskom roku registrujemo najmanje 25 igrača, tako da smo morali da neke i koji ne igraju fudbal da registrujemo, samo da bi smo stekli pravo nastupa", ističe predsednik kluba Miodrag Nikolić.

Sa 73 godine deda Vita vežba na karikama, radi sklekove, čučnjeve, bavi se poljoprivredom.

"Uvek sam bio aktivan u sportu, onda idem biciklom Niš, Gadžin Han, Pukovac, onda radim vežbe, trčim, radim fizičke poslove na selu i tu je ta moja fizička kondicija", dodaje Vitomir Pavlović iz Donjeg Barbeša.

Fudbalski klub Donji Barbeš takmiči se u najnižem rangu takmičenja, a meštani pokušavaju da kroz fudbal ponovo ožive selo.

 

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво