Udruženi u akciji za nastavnicu Sanju

Vranjanki Sanji Nedeljković potrebna je novčana pomoć za lečenje, ima 34 godine i tešku bolest kostiju. Humanitarna organizacija "Veritas" prikuplja pomoć, priključili su se građani, učenici. Za lečenje u Turskoj, Sanji je potrebno oko 13 hiljada evra.

Sanja Nedeljković je nastavnica ruskog jezika, iz Ristovca kod Vranja, sada živi u Nišu. Ima tešku i progresivnu bolest, aseptičnu nekrozu. Jedan stadijum lečenja je završen, ali je potrebno nastaviti terapiju kako bi bolest bila usporena i zaustavljena, pa je Sanja sada u Istanbulu.

 

"Skoro je bila kod nas ovde u kancelariji, pa nam je ispričala šta se ustvari to dešava u organizmu. A to je da dođe do toga da kost nema dovoljno kiseonika, dođe do neke vrste infrakta i kost pukne, raspršti se i organizam je prepozna kao hranu", objašnjava Ivica Stamenković, iz humanitarne organizacija "Veritas", iz Vranja.

Za nastavak lečenja potrebno je 13 hiljada evra, pa su organizovani bazari, karavani, turniri u više mesta u Srbiji. Organizacija "Veritas" u Vranju ima i humanitarni butik gde se može donirati garderoba i ostaviti novac za pomoć Sanji.

"Deca je jako vole, profesori, odnosno njene kolege je jako poštuju i oni su pokrenuli svu ovu akciju vezanu za njeno lečenje odnosno njena koleginica, profesorka srpskog jezika Aleksandra Đorđević", navodi Ivica Stamenković, humanitarna organizacija "Veritas", Vranje. 

"Mi se svi zajedno trudimo da svest u našem gradu produbimo, da ljudi budu što više angažovani, da nam se priključe, što i jeste slučaj", ističe Snežana Marinković, članica udruženja "Veritas" u Vranju.

Priključili su se i učenici Tehničke škole u Vranju.

"Ovog meseca smo organizovali humanitarnu nedelju, počeli smo u četvrtak kada smo organizovali trku za srećno detinjstvo u saradnji sa Cevenim krstom Vranje. Učestvovali su učenici prve godine naše škole i tu smo takođe prikupili oko 10 hiljada dinara koji će isto biti uplaćeni Sanji za lečenje", kaže Katarina Janjić, predsednica učeničkog parlamenta u Tehničkoj školi u Vranju.

Igrajući košarku i stoni tenis, srednjoškolci iz Vranja daju primer kako biti human, daju i nadu Sanji i njenoj porodici. Otvoreni su namenski računi za uplatu novčane pomoći za lečenje Sanje Nedeljković.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво