Čitaj mi!

Na porodičnu kuću u Raški obrušilo se brdo. Na sreću, nema povređenih

Deo brda u Raški obrušio se na porodičnu kuću u naselju Trnavska reka i pričinio znatnu materijalnu štetu. Na sreću nije bilo povređenih. Opština je proglasila vanrednu situaciju na delu teritorije jer opštinske službe ne mogu da uklone posledice obrušavanja.

Samo sreća je spasila Radovanoviće porodične tragedije. Mlađe dete je propalo kroz rupu sprat niže,  koju je od siline udarca, stena napravila u betonskoj ploči.  Dete je spavalo u krevetcu. I starije je bilo u istoj sobi.

"Hvala bogu izvukli smo decu zdravu iz ovih ruševina. Ne daj bože nikom. Nikom da se desi ovo što se nama desilo. U pola noći. Hvala Bogu svi smo zdravo. Samo je to najvažnije. Sve ćemo ostalo kad se smirimo i sredimo. Samo decu kad sam iščupala... al ću dugo kao majka jauke svoje dece da pamtim", plačući govori Milena Radovanović, prisećajući se potekle noći.

Odron se dogodio u dva časa iza ponoći. Radovanovići napominju da se odron ovde nikada nije dogodio, ali su ovom prethodila dva kišna dana. Opština je proglasila vanrednu situaciju kako bi angažovala svu neophodnu mehanizaciju i sanirala problem.

"Pošto se radi o kompleksnosti problema, specifičnom problemu, moraćemo da uključimo i stručne službe Ibarskih Rudnika i pojedinih inženjera iz geološke struke kako bi mogli da izvršimo i obezbeđenje terena i sanaciju, odnosno, čišćenje terena, da ne bi došlo do daljih rizika" ističe Slobodan Ristović, načelnik Opštinske Uprave Raška
Kuća više nije za upotrebu kao ni pomoćni objekti. U komšiluku Radovanovića, nalazi se niz kuća koje su građene na isti način.