Leskovac: Akcija pomoći za majku obolelu od karcinoma oka

Dragani Stojiljković, samohranoj majci dvoje dece iz Leskovca, pre desetak dana otkriven je karcionom levog oka. Spas je lečenje u Švajcarskoj koje košta 30.000 franaka. Intervencija je već zakazana za 3.oktobar. Draganine prijateljice pokrenule su akciju prikupljanja sredstava za lečenje.

Bez pratioca Dragana ne može da se kreće. Uz oštećen vid česte su vrtoglavice i glavobolje. Na operaciju i zračnu terapiju karcinoma levog oka u Lozani i Viligenu upućuju je lekari Očne klinike u Beogradu. Sa malom radničkom platom podiže dvoje dece. Suprug je preminuo od raka pre 5 godina. Za bitku sa opakom bolešću Dragani je što pre neophodna pomoć države i ljudi dobre volje.

 

"Dragana čeka rešenje Fonda za pomoć države za operaciju u Švajcarskoj. Dragani je potreban jedan deo novca, to je otprilike 10.000 evra gde ona treba da plati avionsku kartu, smeštaj u hotelu, to su prevozi od grada do grada pošto Dragana nije smeštena u jednom gradu. Potreban je novac i za hranu. Da koliko toliko pokažemo i humanost i ljudskost na delu i da eto pomognemo Dragani da ode na lečenje da se vrati zdrava majka, da bude tu pre svega za svoju decu", kaže Tatjana Blagojević, Draganina prijateljica.

Mnogobrojnim aktivnostima nadu za Draganin novi život daju i đački parlamenti i humantarna organizacija. 

"Jako je veliki odziv što se tiče Dragane. Pratimo svakog dana stanje. Večeras imamo humanitarni lajv u jednoj fejsbuk grupi gde ćemo skupljati novac takođe za Draganu. Imamo još jedan termin pa ćemo tu ubaciti, radimo i licitacije humanitarnog karaktera po društvenim mrežama", navodi Dušan Miljković, iz Fondacije "Pokreni život" Leskovac.

Gde je volja, tu je i način, da se pomogne samohranoj majci. Jedan od njih je - slanje sms poruke 59 na broj 3800. 

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво