Teniseri iz 22 zemlje na ATP turniru u Pirotu

U Pirotu se na terenima Sportskog centra, održava ATP teniski turnir, na kome učestvuju teniseri iz 22 zemlje. Turnir će trajati do nedelje, kada se igraju finalni mečevi.

Zbog izuzetno dobre organizacije, prošle godine, kada je u Pirotu, prvi put održan ATP turnir, Piroćancima je povereno da i ove godine budu domaćini. Rang takmičenja je podignut, kao i nagradni fond koji iznosi 25.000 dolara.

"Lep je osećaj biti ovde, kad znaš da si osvojio titulu prošle godine. Došao sam da odbranim titulu, svakako. Teži je turnir, ima dosta dobrih igrača, daću sve od sebe", kaže Luka Pavlović iz Beograda, a Dimitrije Zubac, iz Novog Sada smatra da konkurencija jača nego prošle godine: "Mislim da se čulo za turinir i definitivno je jača konkurencija po rangu. -Tvoja očekivanja? - Pa, evo, kvalifikacije sam prošao, nadam se najboljem, da što dalje doguram u glavnom turniru."

Od supervozora turnira pohvale, a ideja organizatora je i da se na najbolji način promoviše tenis i podstaknu deca, da se bave ovim sportom.

"Turnir je veoma dobro organizovan. U odnosu na prošlu godinu, sada je veći nagradni fond, ali i viši nivo za igrače. Mečevi su interesantni i kvalitetni, a Pirot je odličan domaćin", navodi Dimitris Azidis, supervizor turnira.

"Imamo takmičare iz preko dvadeset zemalja, sa tri kontinenta i to su igrači koji igraju, već veoma ozbiljan tenis. Igrači od 300. mesta, pa nagore", kaže Željko Todorović, organizator turnira.

Turnir se završava u nedelju, za kada je planirano finale ovogodišnjeg "Pirot opena".

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво