Читај ми!

U sećanju kolega: hrabra, istinoljubiva, jedinstvena

Gordana Petrović (1960–2022) diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali je novinarstvo bio njen profesionalni život, a televizija druga kuća. Novinarsku karijeru započela je 1983. u TV Beograd i do kraja ostala u Radio-televiziji Srbije.

Bila je zamenica glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa RTS-a, urednica političke rubrike, urednica Dnevnika. Potpisala je nebrojeno izveštaja, mnoge specijalne emisije, pratila je rad Tužilaštva za ratne zločine.

Petnaest godina uređivala je emisiju „Ovo je Srbija” i bila zamenica odgovornog urednika te redakcije. Saradnja sa dopisnicima, kojima je pružala uredničku podršku, bila je važan deo tog posla.

„Nismo se uvek slagali u poslu, što je i normalno ali je uvek bila zaštitnički nastrojena prema svim svojim kolegama i davala neku sigurnost i slobodu u radu”, ističe Goran Jovičić, urednik pančevačkog dopisništva RTS-a. „Uvek je govorila da radimo onako kako mi mislimo da je to najbolje.”

U sećanjima kolega ostaće jedinstvena.

„Goca su uvek interesovale priče o životu običnih ljudi i istinoljubivo je insistirala da se čuje o nevoljama sa kojima se svakodnevno susreću i da se osvetle teme koje ih brinu”, ističe Silvija Pašajlić, urednica Dopisništva Čačak. „Radovala se iskrenim svedočenjima naših sagovornika i isticala da je važno da se čuva narodna tradicija i kultura, kako bi se svako sećao odakle potiče.”

„Hrabra, harizmatična, neko sa čvrstim stavom”, kaže Vanja Čolić, urednica zaječarskog dopisništva, „a s druge strane, nežna i puna ljubavi i razumevanja za svet oko sebe, sa takvim osobinama koračala je i kroz novinarstvo i kroz svoj život, ne uvek najlakšim putem. Baš takva, nedostajaće našoj Redakciji, na prvom mestu svojoj porodici.”

Gordanu ćemo pamtiti kao sjajnu koleginicu i iskrenog prijatelja.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво