U Sremskoj Mitrovici i ove godine bivše maturantkinje poklanjaju haljine budućim

Kancelarija za mlade U Sremskoj Mitrovici već četvrtu godinu stoji iza akcije Pokloni matursku haljinu. Ovog maja, Mitrovčanke su više nego ikada pokazale želju da obraduju svoje mlađe sugrađanke.

U  ovoj akciji  volonterka Iva Alimpić iz Sremske Mitrovice učestvuje sa drugaricama. Kaže da je srećna što će njenu haljinu neko ponovo nositi i što ima priliku da pomogne, jer su za neke porodice troškovi za proslavu mature opterećenje za budžet.

" Osećam se divno što znam da je moja haljina uzeta, neka devojka se pronašla baš u njoj, ja sam nju nosila za malu maturu u osnovnoj školi. Haljina je za mene stvarno divna, onako lepršava, baš za neku devojčicu, savršena," raduje se Iva.

Osim maturskih, brojne Mitrovčanke u Kancelariju za mlade donose na poklon haljine sa punoletstava i svadbi. Za maturantkinje koje će ih nositi obezbeđene su besplatna šminka i frizura.

Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade u Sremskoj Mitrovici, kaže: "U Kancelariji imamo 53 maturske haljine, moram reći na nikad lepše i očuvanije haljine nismo dobili, što znači da su korišćene sam jednom, što znači da su posle toga završile u ormaru i čekaju neku novu priliku."

Da bi to važno veče u životu svakog maturanta bilo što lepše i bezbrižnije, organizatori iz Kancelarije za mlade potrudili su se da akcija bude potpuno anonimna. Pozivaju sve maturantkinje da iskoriste priliku ili da bar probaju neke od modela.

"Tri devojke su došle zahvaljujući svojoj razrednoj, koja ih je na neki način  ohrabrila da iskoriste mogućnost koja im se pruža, tako da su one zajedno došle u Kancelariju i izabrale su haljine koje im odgovaraju," kaže koordinatorka Biljana.

Ova lepa akcija omogućena je za devojke iz Sremske Mitrovice i sela koja pripadaju toj gradskoj upravi. Haljine se pozajmljuju, zatim peru i pripremaju da ih ponesu neke nove maturantkinje, iduće godine.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво