Ena Bojić, šabačka umetnica koja obećava

Violinistkinja Ena Bojić iz Šapca, sa samo 15 godina zaradila je sebi instrument.Pobedila je na Međunarodnom takmičenju gudača u Banji Koviljači i od organizatora dobila ovaj vredan poklon.

Ova skromna devojčica na sceni ima vulkansku energiju kao pravi maestro. U riznici uspeha, Ena Bojić ima 25 nagrada, ali pobeda u jakoj konkurenciji od stotinu mladih gudača u dve etape na takmičenju u Banji Koviljači, donela joj je najveći poklon, novu violinu ručne izrade koja će joj omogućiti da nastavi usavršavanje.

 

 

"Jedva čekam da sviram na njoj od septembra i pokažem nešto novo," nestrpljiva je mlada umetnica," da vežbam, sviram. Ceo život planiram da se bavim muzikom, pogotovo da sviram violinu, ona je nekako moj život ceo, muzika je moj san!"

Muzičku školu "Mihailo Vukdragović" u Šapcu Ena pohađa od osme godine. Od početka je prate pedagog Dragana Gajić i korepetitorka Milica Zidarić. Ovaj tim izazove prevazilazi lako i to zajedništvo, kažu, uz predan rad uvek donese rezultate.

Dragana Gajić, profeserka violine MŠ "Mihailo Vukdragović" Šabac, ističe: "Ena i ja intenzivno radimo zajedno sedam godina, od prvog dana, od pripremnog razreda. Ena ove godine završava šesti razred osnovne i upisuje srednju školu. Mnogo znači bilo kom pedagogu da ima takvo dete sa kojim je zadovoljstvo raditi i pratiti njegov napredak i njegovu zrelost kao izvođača."
Osim ljubavi i posvećenosti, Ena je naučila važnu lekcijui iz zahvalnosti. Zato će u svojoj osnovnoj školi organizovati koncert, poklon svima koji su pokazali razumevanje za njene izostanke zbog koncerata i takmičenja.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи