Читај ми!

Jaja jeftinija u prodavnicama nego na pijacama

Šarena jaja su za hrišćane simbol Vaskrsa koji će pravoslavci proslaviti ove nedelje. Ekipe RTS-a proveravale su cene na pijacama i u prodavnicama.

Cena jaja na pijacama širom Srbije nije se menjala uoči Vaskrsa, ali je u odnosu na prošlu godinu viša za oko 40 procenata jer su, kažu farmeri, povećani i troškovi proizvodnje.

"Cene u zavisnosti od klase kreću se od 13 do 17 dinara. Ova bela jaja 20 dinara je cena. Više se traže bela kažu da su lakša za farbanje", kaže jedan trgovac.

U velikim trgovinskim lancima jaja se prodaju i po nižim cenama. Pakovanje od 30 komada košta od 320 do 360 dinara, zbog čega je opala prodaja na pijacama.

"Jeftinija jesu, ali nešto čini mi se da nisu baš sveža kao ovde, jer ja imam ženu od koje redovno kupujem", kaže jedna sugrađanka.

U manjim prodavnicama koje se snabdevaju iz lokalnih farmi takođe su ovih dana aktuelne akcije.

"Imamo akciju za 30 jaja 360 dinara, to je veoma povoljno, deset je 135 dinara, s tim što uz to ide i na poklon crvena farba za jaja", navodi Ljiljana Đorđević, prodavačica.

Tržište je dobro snabdeveno, osim kokošijih nude se jaja od prepelice, ćurke, guske. Veća potražnja na pijacama i u prodavnicama očekuje se narednih dana, ali je evidentno, kažu prodavci, da se kupuje po 20, 30 jaja, što je znatno manje nego ranijih godina.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво