Više beba u pančevačkom porodilištu

Lepe vesti iz pančevačkog porodilišta. Uprkos pandemiji, u tom gradu je tokom 2021. rođeno više beba nego godinu dana ranije.

U pančevačkom porodilištu prošle godine rođene su 1492 bebe što je za 22 više nego u 2020. godini. Trend rasta nastavljen je i prošlog meseca. Nataša Navala porodila se treći put i njen sin zvaće se Vidak.

"Želimo četvoro dece, a sad da li ćemo da stanemo na troje, videćemo. Najlepše je godinu započeti sa novom bebom", kaže Nataša Navala.

Srećna je i Marija Pejčić: "Dete je drugo, porođaj je bio malo naporan, ali bolji nego prvi put, tako da smo sad super i beba i ja. Beba je mirna i spava."

U porodilištu su zbog pandemije formirali izolacionu jedinicu u kojoj sde primaju i leče kovid pozitivne trudnice:

"U izolacionu jedinicu ulazi čitav tim koji je sastavljen od ginekologa-akušera, pedijatra, babice, pedijatrijske i ginekološke sestre i oni svi zajedno pružaju adekvatan tretman koji zahtevaju ovakvi pacijenti", objašnjava glavna sestra Marijana Bosiok.

Iako je zbog koronavirusa bilo i komlikovanih porođaja svi su uspešno obavljeni, a zbog poverenja u lekare u pančevačko porodilište sve više dolaze i buduće majke iz drugih gradova.

"Da napomenem da smo u prvom talasu kovida imali periodičan broj porođaja kovid pozitivnih pacijenata, ali u ovom poslednjem talasu taj broj se drastično povećao i mi smo u proteklih desetak dana imali desetak porođaja kovid trudnica. Sve se lepo završilo, dobro su i mame i bebe i nije bilo komplikacija", navodi Dr Zoran Petrović, načelnik ginekologije u porodilištu Opšte bolnice Pančevo.

Za roditelje je najlepše kada majka sa svojom bebom srećna napusti porodilište, a ovde se nadaju da će se uskoro ponovo videti i da će u Pančevu i dalje rasti broj porođaja, jer plač beba u vremenu pandemije najviše prija.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара