Bez zastoja u saobraćaju u kuršumlijskom kraju

Sneg je prestao da pada na području Topličkog okruga. Svi putevi su prohodni u opštini Kuršumlija koja je po prostranstvu treća, a po broju sela i razuđenosti teritorije vodeća u Srbiji.

Prvi veći sneg u Kuršumliji je dočekan spremno. Ovog puta nije bilo zavejanih sela odsečenih od sveta, niti većih problema u snabdevanju električnom energijom. Meštani kažu da je ovaj sneg je dobar i za poljoprivredu i za vodu, dobro je i što su im  putevi  čisti da mogu  da dođu do grada.



Na terenu su sve ekipe Javnog komunalnog preduzeća koje je zaduženo za čišćenje i održavanje preko osamsto kilometara lokalnih i nekategorisanih, seoskih puteva.


Mladen Gilić, direktor JKP „Toplica" Kuršumlija,navidi: "Kad je ovakvo vreme, svih jedanaest mašina sa potrebnim osobljem su na terenu i u svakom trenutku imamo dovoljne količine soli i rizle."
 Vojimir Čarapić, predsednik Opštine Kuršumlija,kaže:"Jeste malo teško, pošto je razuđena teritorija i velika je kilometraža puteva, pa se svakako trudimo da svom mehanizacijom stignemo do svake kuće i do svakog stanovnika."

Za čišćenje i održavanje magistralnih i regionalnih puteva, kojih je ovde oko dvesta kilometara, zaduženo je Javno preduzeće " Putevi Srbije ".

 

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара