Trud se isplati, snovi se ostvaruju, kaže najmlađa medicinska sestra šabačke bolnice

Ispit humanosti položili su i pre maturskog ispita - tako smo u priči iz Šapca govorili o maturantima Medicinske škole koji su uporedo sa nastavom volontirali na punktu za vakcinaciju. Trud se isplatio, a požrtvovanost je nagrađena. Anja Stojković, jedina medicinska sestra iz generacije koja je želela da ostane u Šapcu i gradskoj bolnici, završava pripravnički staž na putu do željenog posla.

Beli mantil i briga o pacijentima su joj od malena bili san. Školska praksa i vakcinalni punk izabrani put do željenog posla medicinske sestre. Od septembra Anja je svako jutro na internom odeljenju šabačke bolnice.

 

"Trud se isplati. Nije mi uopšte žao dok su drugi odmarali što sam bila na volontiranju na vakcinalnom punktu u Ekonomskoj školi. Mislim da je ovo prava destinacija koju sam čekala četiri godine . Nije toliko naporno, prosto volim ovaj posao, ovde se pronalazim i prosto kada imaš ljubav prema nečemu ništa nije teško", ističe Anja Stojković iz Šapca.

Želja vredne devetnaestogodišnjakinje prepoznata, školsko znanje primenjeno. a stečeno iskustvo tokom pandemijske prakse nemerljivo.

"Odluku kojim zanimanjem želite da se bavite ceo život i pri tom procenite dovoljno svoje talente i svoje sposobnosti je velika mudrost. Tu procenu donose izuzetno mladi ljudi, ukoliko oni kasnije tokom svog školovanja pokažu volju, znanje, nauče dovoljno i imaju volju da se bave tim zanimanjem onda je to blago. Takvu decu treba izdvojiti, mladim ljudima treba dati šansu da se bave onim poslom koji su odabrali i koji svojski rade, koji sa voljom rade i u kojima su uspešni", ističe prim. dr Snežana Kovačević, pomoćnik direktora Opšte bolnice Šabac.

Anja je među vršnjacima imala najviše dana na vakcinalnom punktu. Za stečeno znanje i umeće izabrana je i za đaka praktičara Medicinske škole.

"Velika nam je pomoć i vrlo smo zadovoljni njenim radom, vrlo nam je značajno kad nam ovako stručno lice dođe odmah da imamo napredak u radu i na mlađima svet ostaje", kaže Slavica Savić, glavna medicinska sestra Internog odeljenja bolnice Šabac.

"Cilj mi je kad položim državni ispit posle pripravničkog da ostanem ovde u bolnici ako to uspem i sledeće godine vanredno da se doškolujem za višu školu", kaže Anja i dodaje da se snovi ostvaruju.

Snovi se ostvaruju ako ste uporni i ne odustajete, kaže najmlađa medicinska sestra šabačke bolnice.

 

 

 

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се