Читај ми!

Dragan Ristić osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama

Kragujevčanin Dragan Ristić osvojio je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Srpski strelac trijumfovao je u disciplini vazdušna puška 10 metara miks klasa SH2. Dragan se za Tokio kvalifikovao osvojivši zlatnu medalju 2018. na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Naša ekipa razgovarala je sa njegovim najvatrenijim navijačima.

Pre više od dvadeset godina Dragan je doživeo automobilsku nesreću od koje su ostale posledice posebno na levoj ruci kojom i ispaljuje zlatne metke, Dragan nije posustao. Odlučio je da se bavi streljaštvom i nije bilo godine bez medalje, kako kaže njegov otac koji je svakodnevno sa sinom na treninzima.

 

"Kada sam video koliko je pucao prvih deset dijabola rekao sam ovo je odlično 106, 107 je odličan prosek kada pucaš imaš 03, 04 kruga mnogo je veliko, velika je razlika za onog ko treba da te stigne, posle prvih deset hitaca bio sam siguran da će osvojiti prvo mesto jer Dragana teško da neko može da pobedi na svetu sem on sam sebe kada puca", kaže njegov otac Tomislav Ristić.

Dragan ima suprugu i šestogodišnjeg sina Vladimira, koga nismo zatekli kod kuće - danas mu je prvi dan u predškolskom, a supruga koja je takođe velika podrška šampionu ne može da sakrije sreću.

"Presrećna sam, ne mogu da kontrolišem osećanja. Što se samog Dragana tiče mi smo to očekivali, ustvari nadali smo se jednoj medalji, očekivali smo bronzu, ali hvala Bogu on je to maestralno uradio, odigrao došli smo do zlata", kaže supruga Snežana. I dodaje: "Imamo veliku podršku prijatelja, a kako vidim ta podrška se širi u celoj Srbiji".

Ristić je već osvajao medalje - u Zagrebu 2010 godine bronzu, i 2018 u Južnoj Koreji zlato, a u subotu će ga nacija bodriti u takmičenju pucanje iz malokalibarske puške gde se u porodici Ristić nadaju još jednoj medalji. Tokio je, za njega, kako kažu, kruna karijere. Sada je vlasnik odličja - jedine medalje koja mu je nedostajala.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи