Читај ми!

Mali Zvornik: Prilika za mlade da pokrenu sopstveni posao

Uz podršku resornog ministarstva, u Malom Zvorniku je otvoren Centar za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine, vredan 20 miliona dinara. Osim naših učenika i studenata, na usluzi je i njihovim vršnjacima iz susednog Zvornika u Republici Srpskoj.

Besplatnu stručnu podršku mladim ljudima pružaće domaći i strani predavači, a svrha je projekta je, kažu, razvijanje preduzetničkih rešenja koja imaju mogućnost da budu komercijalizovana na domaćem i stranom tržištu.

"Na mladim ljudima je da iskažu neku volju i inicijativu, a na svim drugima, državi i opštini je da im pomogne na tom putu, tako da mislim da interesovanje postoji i da mladi ljudi imaju dosta dobrih ideja, samo ih treba kanalisati i na pravi način izneti na tržište", kaže Lazar Jovanović, iz Malog Zvornika.

"To pokazuje da je Vlada Republike Srbije u poslednjih pet godina učinila veliki pomak u razvoju inovacione infrastrukture u Srbiji, otovorili smo preko 20 ovakvih inovacionih centara u gradovima koji nemaju fakultete kako bi sva deca u Srbiji, svi oni koji žele da se bave inovacijama, inženjeri, preduzetnici imali mogućnost da koriste te startap centre kako bi osnovali svoju kompaniju", navodi Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

U Ministarstvu, dodaju, da je namera da se nastavi sa osnivanjem malih tehnoloških parkova širom Srbije, kako bi se učenicima, studentima, ali i preduzetnicima pružila prilika za usavršanje i pokretanje sopstvenih biznisa.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво