Читај ми!

Ni tehnička voda iz gradskog vodovoda u Beloj Palanci više nije za upotrebu

Zbog jakog nevremena oje je prethodnih dana pogodilo belopalanački kraj, Bela Palanka i selo Klisura ostali su bez pijaće vode. Izvor Vrelo, sa kojeg se Bela Palanka snabdeva vodom, potpuno je zamućeno. U okolini Bele Palanke oštećeni su i seoski putevi i poplavljene njive.

Na izvorištu Vrelo, odakle se Bela Palanka snabdeva vodom za piće, voda je mutna i takva stiže do česama građana. Zbog velikog nevremena, koje je zadesilo Belu Palanku, u proteklih nekoliko dana, proglašena je vanredna situacija.

U Klisuri, selu blizu Bele Palanke, koje je jedino priključeno na gradski vodovod, ne samo što nema vode, nego je bujica odnela i puteve u okolini sela.

"Ova cev ovde, gde se sad nalazimo, odnesena je oko 350 metara. Pumpna stanica je uništena. Sve što je postojalo, to više nije u funkciji", kaže Miodrag Aranđelović iz Klisure, a njegov komšija Slavoljub Ranđelović dodaje: "Veliki deo njiva, pšenica je pod vodom, kukuruz i svi usevi su potopljeni u jednom delu. Tako da tu neće biti ništa od prihoda."

Žitelji belopalanačkog kraja kažu da ih ovakvo nevreme nije zadesilo u poslednjih pedeset godina. Za samo sat vremena u Beloj Palanci je palo oko 130 litara kiše po kvadratnom metru.

"Ono što smo mi uradili urgentno, to je da smo obezbedili cisternu sa pijaćom vodom, koja kruži gradom. Takođe smo se obratili vosjci i okružnom štabu, za pomoć u vidu donacija cisterni sa pijaćom vodom. Urgentno smo sredili neke puteve u selima da bi ljudi mogli da imaju pristup do svojih kuća, ali je šteta dosta velika i tek u narednom periodu nam sledi rekonstrukcija i vraćanje istih u prvobitno stanje", objašnjava Miroslav Marinković, zamenik predsednik Opštine Bela Palanka

Belopalančani ovih dana otklanjaju posledice nevremena. Međutim, kako kažu, teško će biti da to sami podnesu. Zbog toga, pre svega, očekuju pomoć Vlade Srbije.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи