Читај ми!

Izletišta spremna za prvomajski uranak

U Čačku počinje Turistička regija Zapadna Srbija koja obuhvata 2 grada i 10 opština Moravičkog i Zlatiborskog okruga, koja će i po dosadašnjim iskustvima i najavama, za praznike biti veoma posećena. Najposećenije će biti planine u tom kraju kao i izletišta kraj reka i jezera.

Najviše gostiju i izletnika, po tradiciji će biti na Zlatiboru, gde prvog majskog dana, ako vreme bude po prognozi lepo, očekuju oko 30 hiljada ljudi. Za praznike će raditi svi zabavni sadržaji i lokaliteti od Sirogojna, Stopića pećine, zabavnih parkova do razgledanja sa gondole ili žičare na Torniku.

Za ljubitelje mirnijeg odmora, na Tari kao i na obalama Drine gotovo sve je odavno rezervisano. Na Zlataru za praznike očekuju oko hiljadu i po gostiju a Golija će takodje ima svoje mnogobrojne goste.

Iako se čitava regija prepoznaje po planinama ponuda je mnogo raznovrsnija , a tu su i manje poznati lokaliteti kao predlog za praznike.

"Svakako je to Tometino Polje kod Požege, zatim u okolini Arilja imamo Visočku banju,Vodenu pećinu,plaže na Rzavu. Zatim prijepoljski kraj je jako zanimljiv sa Kamenom Gorom, Sopotnicom, rafting Limom, naravno nezaobilazan je kanjon Uvca" ističe Miroslav Rađen, direktor TO" Zapadna Srbija.

 Ako vreme dozvoli krenuće i prvi čamci ka uvačkim meandrima. Prvog majskog „ćiru" u Mokroj Gori vući će parna lokomotiva, a za svaki dan planirane su po tri vožnje" dizelkom". Pun će biti i Mećavnik i izletišta kao i u drugim krajevima jer je reč o prolećnim praznicima, vezanim za prirodu.

„Ono što mi tipujemo i preporučujemo ljudima za praznik je pešačenje, planinarenje, odmor u prirodi. Imamo uređene i pešačke, planinarske, biciklističke staze",  kaže Rađen .

Svi ipak pažljivo osluškuju vremensku prognozu, a preporuka je odgovorno ponašanje i prema prirodi i prema drugima.



петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво