Čitaj mi!

Zazvonila školska zvona

Jutros su se oglasila školska zvona u svim školama i označila početak drugog polugodišta.

Uprkos snegu, đaci najmlađih razreda osnovne škole „Vuka Karadžić" iz Kraljeva, bili su mnogo ranije u školi, nego kada je zvono označilo početak prvog časa.

"Mislim da je bolje da idemo u školu, zbog toga što neke nesuglasice, koje nam nisu jasne u nekim predmetima, lepše je da nam objasne nastavnici i učitelji uživo, nego na onlajn nastavi" kaže Ana Čukanović iz O. Š. „Vuk Karadžić", Kraljevo

"Jako sam srećna što smo napokon krenuli u školu. Nedostajali su mi drugari iz razreda i učiteljica takođe" ističe Isidora Zekacica.

I đaci pirotske Gimnazije, kažu da su od početka školovanja, danas bili najsrećniji, što se vraćaju u školske klupe.

"Dosta smo se uželeli školske klupe , dugara i profesora i osećaj je nekako neopisiv", ističe Jovana Jovanović, pirotska Gimnazija.

"Posle svih dana provedenih u kući, socijalizacija je jako bitna opet. Drago mi je što sam tu, sa svojim drugarima" Jana Veličković, pirotska Gimnazija.

Nastavnici i pedagozi se slažu da se kvalitet nastave u školi, nemože porediti sa onlajn nastavom. To pokazuju i rezultati učenka bilingvalnog i informatičkog odeljenja u pirotskoj Gimnaziji.

"Pokazalo se da su ta odeljenja, koja su sama po sebi grupa, imala bolji uspeh na kraju prvog polugodišta, baš iz tog razloga što su redovno dolazili u školu i pratili nastavu" naglašava Vana Kostadinović, direktorka pirotske Gimnazije.

„Svakako da nam je polazak u školu jako bitanm jer svakako je drugačija nastava u školi, živa reč , od nastave na daljinu" kaže Dragana Miletić, pedagog osnovne škole „Vuka Karadžić" iz Kraljeva.

Sve mere prevencije su i dalje na snazi u školama. Za sada će se u školu ići po kombinovanom metodu, kako je i počela školska godina prvog septembra.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">