Читај ми!

Stiže pomoć za Georginu i njena tri sina, nadaju se i novoj kući

Početkom septembra prošle godine, RTS je emitovao priču o Georgini Tešanović iz Jelava kod Loznice, samohranoj majci koja je sa svoja tri jednogodišnja sina živela u veoma lošim uslovima. U proteklih nekoliko meseci pomoć je pristizala sa svih strana, a postoje naznake da bi uskoro mogli da reše i stambeno pitanje.

Prošlog septembra Georgina je strepela gde će i kako njeni dečaci i ona dočekati zimu. Uz pomoć dobrih ljudi, nabavila je ogrev i obnovila jednu sobu, jer su ostale zbog vlage i loše stolarije neuslovne za život.

"Naš život u poslednjih nekoliko meseci promenio se mnogo i to nabolje. Sada imamo mnogo bolje uslove za život", kaže Georgina Tešanović iz Jelava.

U proteklih nekoliko meseci, pomoć je pristizala sa svih strana, a akciji se priključila i humanitarna organizacija iz Kanade.

"Ljudi iz ove organizacije uvideli su potrebu da pomognu ovoj ženi, prikupili su pet hiljada kanadskih dolara. Obezbedili smo joj belu tehniku, hranu za decu, garderobu", objašnjava Danijel Milojević iz humanitarne organizacije "Tri prsta" iz Kanade.

Georgina je uspela da ostvari i pravo na sve novčane podsticaje koje dodeljuju država i Grad, a zahvaljujući kojima budućnost sada čeka bez strepnje da li će sutra imati za osnovne životne potrebe. Glavni problem i dalje je kuća u kojoj žive, a u kojoj im je ostanak neizvestan.

"Grad Loznica je na poslednjoj, decembarskoj sednici skupštine usvojio odluku o bespovratnom sufinansiranju kupovine za mlade porodice. Georgina upravo ispunjava taj profil i mi očekujemo da ona tokom marta učestvuju na našem konkursu i da dobije određena sredstva na osnovu kojih može trajno rešiti svoje stambeno pitanje na zadovoljstvo svih nas", ističe gradski menadžer Dejan Stalović.

Za sufinansiranje kupovine kuće, Grad je odredio iznos do 600.000 dinara.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво