Читај ми!

Na čiji mamac, po mišljenju Zaječaraca, trza svaka riba?

Dejan Madić iz Zaječara je snimatelj, ribolovac i proizvođač varalica za sve vrste riba. Njegove varalice koriste ribolovci širom sveta, narudžbina je sve više, a hobi koji je postao dodatni posao i dalje mu pričinjava zadovoljstvo.

Od prvog dana kada je na varalicu ulovio smuđa, mnogo je vode Timokom i Dunavom proteklo. Varalice su tada bile na primitivnom nivou, a danas ih sam izrađuje i to od najkvalitetnijeg drveta, balze. Ne prođe ni dan a da ne osmisli neku novu šaru ili neku novu kombinaciju boja.

"Sad sam u nekoj početnoj fazi, znači od ovog drveta prvo se oblikuje varalica, a posle ide dalje, oblikovanje, šmirglanje, ubacivanje armature ove žice unutra i još mnogo operacija dok ne dođe do ove faze, sigurno ima preko 20 operacija. Sviđa mi se što mogu da budem kreativan na svoj način, da razvijam maštu, ponašam se kao veliko dete", kaže Dejan.

Želeli smo da proverimo kako to praktično izgleda na Timoku. Ali Dejan kaže da nije vreme za pecanje jer nema ribe.

"Ja sam izašao samo da naštelujem ove varalice jer pre nego što budu spremne, moraju da se provuku kroz vodu, kroz reku, da se namesti, to mora da radi kako treba. Moraju da budu stabilne, ne mogu da se teturaju levo-desno, moraju da idu pravo", precizan je Dejan.

Kraj je ribolovačke sezone. Na Timoku je danas loše vreme pa nismo uspeli da proverimo tvrdnje mnogobrojnih Zaječaraca da na Dejanov mamac trza svaka riba!

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије