Lekcije u stripu - inovacija vranjskog učitelja

Učitelj Miomir Dejanović iz Vranja, koji sa decom radi četvrt veka, iz godine u godinu unosi inovacije i crta stripove da đacima približi gradivo. Zbog toga se našao među najboljima u našoj zemlji i predstavljen je na zvaničnoj internet stranici predsednika Srbije u kategoriji "Najbolje iz Srbije".

Piše pesme, crta edukativne stripove, izrađuje kratke obrazovne filmove i koristi ih u nastavi da učenici lakše razumeju i usvoje lekcije. Učitelj Dejanović kaže da je deci samo predavanje nastavnog gradiva dosadno.

"Njima treba ponuditi neke sadržaje iz zanimljivog ugla, tako da ja njima te sadržaje nudim kroz strip, kroz spoj teksta i crteža, što naravno povećava njihovo interesovanje, jer njima je to zanimljivo, liči na igru, a u stvari je ozbiljno ostvarivanje značajnih vaspitno- obrazovnih ciljeva", objašnjava Miomir Dejanović, učitelj u O.Š."Svetozar Marković" u Vranju.

I učenici su zavoleli strip i takav način rada. Pojedini đaci iz prethodnih generacija za crteže su osvajali nagrade na takmičenjima, i prvaci sada vole da crtaju.

"Volim da crtam kad se igram s drugaricama ili kad kući sedim i čitam", kaže učenica Anja Stanković. I Sara Ristić objašnjava da im učitelj daje da nacrtaju reči.

Sve crteže učenika čuva i zajedno sa svojim stripovima objavio je edukativnu zbirku "Da ti nacrtam". Za svoj rad nagrađivan je više puta.

"2019.sam dobio priznanje najbolji nastavnik na teritoriji, ili na prostorima eks JU i evo 2020. sam se našao predstavljen sam na sajtu predsednika Republike, tako da krunišem ovu 2020.godinu uspesima", zadovoljan je učitelj Dejanović.

Stripovi Miomira Dejanovića, Mideja, izlaze u školskim listovima, osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a njegova predavanja uvrštena su u Zbornik priprema za ugledne časove.

 

 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво