Kragujevčani satima čekali u redu da bi videli nešto lepo

Kragujevčanka po rođenju, Beograđanka po obrazovanju, građanka sveta po stvaralaštvu. Primenjena slikarka i dizajner Ana Petrović predstavila se u svom rodnom gradu, u kući Đure Jakšića izložbom slika, nameštaja i modnih detalja. Naziv izložbe je "Na nebu nema zvezde da sija kao ti".

Radovanje umetnosti na izložbi Ane Petrović. Slika kao što živi – izražajno, koloritno, radosno. U svakom detalju male i velike priče o ljubavi. I svaka sa svojom porukom.

Ljubav na više jezika, zauvek, ona koja daje krila i stvara leptiriće u stomaku. Lepota i magija iščekivanja, nagoveštaja, rumenih obraza, susreta u kojima učestvuje cela vasiona.

"Okrenuta je narodnoj tradiciji, Ona idealizuje život na selu, taj narodski humor. Prosto, osećanja koja prate ljubav, a koja su nekada i dečje naivna", kaže istoričarka umetnosti Maja Stanković.

I sam naziv izložbe, "Na nebu nema zvezde da sija kao ti ", stih je iz pesme Đure Jakšića, koji je kao i umetnica, nadahnuće za svoja najbolja dela nalazio u blagorodnoj Šumadiji.

Svoja osećanja, pored slika, Ana Petrović podjenako živo i sugestivno prenosi na sve čega se lati – od nameštaja do modnih detalja.

"Tako da su moje slike odraz mog dobrog raspoloženja. Jer samo radim kad sam u takvom raspoloženju. A primenjena umetnost je moja velika ljubav, jer i sam naziv kaže, nešto što je ljudima svakodnevnica. Žena koja nosi tašnu na kojoj je ljudav, nosi ljubav sa sobom svkodnevno", ističe Ana Petrović.

Da pogledaju i podele taj trenutak zajedničkih osećanja, empatije i ljubavi, Kragujevčani su strpljivo čekali satima.

Uz trubače, modnu reviju i balone poslate u nebo, za one koji više nisu sa nama, a i dalje sijaju.

Izložbom koja je otvorenao kraja septembra, Ana Petrović nas podseća da je svako od nas jedinstven, poseban i neponovljiv. I da svako ima nekog kome će da kaže – "Na nebu nema zvezde, da sija kao ti".

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво