U Užicu rigoroznije prijemčivije od preporučenog, kada je o koroni reč

Prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije u Užicu, zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedene su nove, rigoroznije mere zaštite. U zatvorenom prostoru je obavezno nošenje maski, kao i u javnom prevozu i na pijaci, u ugostiteljskim objektima se ne mogu organizovati zabavne, muzičke i druge manifestacije, ograničen je broj osoba u trgovinskim radnjama i naloženo pojačano pranje i dezinfekcija javnih površina.

Ono što je prethodnih sedmica bilo stvar slobodnog izbora, od jutros je obaveza - u autobusu, na pijaci, u radnjama. Zaštitnih maski ima dovoljno, a obrazloženje zašto su obavezne,  uticalo je  na većinu Užičana.

I Komunalna inspekcija i Komunalna policija od jutros kontrolišu primenu novouvedenih mera zaštite, ali se još prekršioci ne kažnjavaju već samo upozoravaju.


 Zoran Militarov, načelnik Komunalne policije , imao je uvid u prve, jutrošnje izveštaje. Oni govore da ima malih opuštanja, što ih raduje! Znači da neće morati da kažnjavaju već samo da  upozoravaju.

Pogoršanje epidemiološke situacije nastupilo je krajem prošle sedmice, broj novoinficiranih je naglo skočio. Gužve ispred kovid ambulanti govore o većem broju onih koji imaju neke od simptoma i postoji mogućnost da su zaraženi. Danas se očekuju rezultati za 263 testirane osobe prethodnih dana, verovatno i povećanje broja inficiranih korona virusom.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво