Nema opuštanja u jagodinskim vrtićima

U jagodinskim vrtićima je trenutno znatno manje mališana nego što je uobičajeno. Od proglašenja popuštanja epidemijskih mera, sada rade svi objekti u gradu.

Dezinfekcija obuće i ruku, maske, merenje temperature, obavezni su za sve  mališane, roditelje i zaposlane koji ulaze u jagodinske vrtiće. Iako je  postupak kratak, zna da bude i gužva na ulazu, što ipak roditeljima ne smeta.

Na preventivne mere navikla su se i deca. U rano jutro nisu  raspoloženi za razgovor, ali stalna podsećanja vaspitača na to kako se peru ruke mališani ne zaboravljaju.

Mladenka Milovanović, glavna vaspitačica PU Pionir, kaže da deca već  znaju kako da se ponašaju i da poštuju  sve  što im vaspitači i  drugi ljudi iz ustanove  kažu.

Sada uglavnom dolaze deca  zaposlenih roditelja. Grupe su znatno manje, broj mališana je ograničen na deset, pojedine grupe dnevno imaju i pet puta manji broj od upisane dece. Strogo se poštuje i vreme dolaska u vrtić.


To potvrđuje i Marija Hadžić, glavna sestra na preventivi: "Prijem je do 7.45, nakon toga ulaz se zaključava, pomoćno osoblje mora da opere i dezinfikuje hodnike i sve prostorije kako bi mogli da serviraju deci doručak u 8 časova. Ako neko zakasni, vraćamo ga." 

Zaposleni u vrtićima ne očekuju veći broj dece ni tokom leta, tada  su uobičajeno grupe manje. Za sve koji posle pauze ponovo kreću u vrtić, obavezna je i dozvola pedijatra.

 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво