Košarkašice šabačke Duge, priča kako se ostvaruju snovi

Uz Metaloplastiku i Medicinar u rukometu i fudbalere Mačve, Šabac ima još jednog prvoligaša. Na košarkaškom nebu pojavila se - Duga.

Slavlje nakon pobede nad rivalom iz Kragujevca, početkom marta obezbedilo im je sigurno drugo mesto u Drugoj ligi . Radost trijumfa za košarkašice Duge ujedno je bila i za ulazak u elitno takmičenje. Zbog prekinutog prvenstva dva kola pre kraja, potvrda klupskog uspeha stigla je u junu.

" Ostvarile smo naš košarkaški san, baš zbog toga što smo verovale jedna u drugu i zato smo uspele," kaže  Isidora Trifković, ŽKK Duga, Šabac, " a nije bio lako, trebalo je i truda i stpljenja. Trud nas je uveo u Prvu ligu, sreća je ogromna!"

Uspeh utoliko veći jer je Duga na šabačkom košarkaškom nebu samo pet godina. Pokrenuo ih je entuzijazam, podržali sportski zaljubljenici,  uz nekoliko iskusnijih igračica. Mladost i košarkaški snovi i ciljevi bili su glavni moto. Uporedo sa rezultatima kluba,  rasle su i igračice.
Andrijana Ilić se seća: "Došla sam pre pet godina, dobila sam nadimak "krofnica". Sad sam porasla a nadimak je ostao isti i s ponosom ću ga nositi u Prvoj ligi."

Zajedništvo, prijateljstvo, klub kao porodica. U Dugi danas stotinu članova. U školici košarke je preko 60 devojčica, vredne su, talentovane i vole ovaj spopt, navodi Renata Stepanović, igračica i trener mlađih kategorija.

 Među njima je i  Dunja Antonić. Kad poraste, ona želi da bude kao njen trener, da lepo ubacuje trojke i da nikad ne prestane da trenira.

Pre pet godina imali su cilj, imali sportske snage i volje da krenu utvrđenim planom. Uz Prvu ligu, tri mlađe košarkašice u reprezentativnom dresu!

" Isplati se uložen trud, isplati se ustajanje na jutarnje treninge, isplati se poslednji atom snage koji se da svaki put u ovoj hali,  nema dileme da će pre ili kasnije to doneti sjajan rezultat, za nas je to ova godina i mi smo zbog toga jako srećni," kaže trener Vuk Stepanović.

Uramljenim dresom za prvi rođendan otvorile su klupski album. Naredni će, kažu Dugice, biti sa potpisima prvoligaškog trijumfa.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије