Od petka besplatan gradski prevoz za Prokupčane, ali pogledajte zašto

Jedini autobuski prevoznik u Topličkom okrugu "Niš - ekspres" iz Niša odlukom o redu vožnje za narednu godinu ukinuo je gotovo sve linije u gradskom i prigradskom saobraćaju na području grada Prokuplja, osim dve do planinskih sela Babotinca i Mikulovca. Gradska administracija zatečena je ovim potezomi, radi na organizaciji privremenog prevoza dok ne pronađe novog prevoznika.

Nastavlja se agonija žitelja topličkih opština i grada Prokuplja, kada je reč o javnom prevozu. Nakon prošlogodišnjeg ukidanja ili redukovanja velikog broja polazaka , uz istovremeno uvećanje cene karata, jedini autobuski prevoznik u ovom delu Srbije "Niš - ekspres" iz Niša, početkom ovog meseca neprijatno je iznenadio Prokupčane odlukom o skoro potpunom gašenju kako gradskog, tako i prigradskog prevoza.

Mnogi još nisu ni obavešteni o novoj odluci prevoznika.

U gradskoj administraciji ističu da nisu mogli da prihvate red vožnje, koji bi obezbeđivao prigradski prevoz samo do dva od 107 naseljenih mesta, koliko ih je na teritoriji Prokuplja, uz potpuno ukidanje linija u gradskom saobraćaju.

Pokrenuli su izbor novog prevoznika za naredna tri meseca, do kada se očekuje i raspisivanje koncesije i trajno rešavanje problema, a do tada organizacija i obavljanje prevoza povereno je JKP-u "HAMMEUM".

Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja, navodi da će grad sve minibuseve koje ima ustupiti JKP-u, a subvencionisaće i gorivo. Od sutra, besplatan prevoz za sve građane dok se ne okonča postupak javne nabavke.

U najkraćem roku biće utvrđen i red vožnje na gradskom i prigradskom području, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Šta je preduzeće "Niš - ekspres" iz Niša navelo na ovakve drastične poteze nismo saznali. I ovoga puta izostao je njihov odgovor na postavljena pitanja.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије