Šapčani, vozite li se gradskim prevozom?

Posle višedecenijske pauze u Šapcu ponovo - gradski prevoz. Novim konceptom javnog saobraćaja povezani su svi delovi grada kao i prigradska naselja.

Od Triangle preko centra, autobuske stanice, Letnjkovca do Novog groblja, prvi put se gradskim prevozom može stići. Za baku Desanku Rašević nova autobuska linija, velika pomoć.

"Ja sam starija žena, ne mogu pešice, mala penzija, nema za taksi," kaže ona.

Grad sa prigradskim naseljenima pokriva 6 linija. Povezano je svih 10 gradskih mesnih zajednica sa centrom grada, autobuskom stanicom i bolnicom. Za ostale gradske punkove dovoljno je jedno presedanje da bi se do njih stiglo, precizira  Bojan Alimpić, JKP Infrastruktura, Šabac.

Nove linije, novi i zeleni autobusi, sa koronom nova i  pravila. Maska, rukavice, metar odstojanja. Do septembra gradski prevoz po letnjem režimu na sat vremena, sa početkom školske godine polasci na 20 minuta.

"Malo je putnika, ljudi još ne znaju, idemo ulicama kojima gradski prevoz nikada nije išao," kaže Goran Ilić, vozač ASP "Duga".

Za sada na gradskim ulicama tridesetak zelenih autobusa, na jesen duplo više.

Svi autobusu u javnom gradskom prevozu su na gas, to znači najmanji stepen zagađenja, naglašava Milan Vasić, načelnik Gradske uprave. Podseća da je u izradi i aplikacija sa podacima gde se koji autobus nalazi i koje je vreme čekanja.

Dok se Šapčani naviknu na nov gradski prevoz, stići će i nova stajališta.

 

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи