Šta je šumadijskim i pomoravskim privrednicima privlačno u Programu finansijske podrške Vlade Srbije

Na otežane uslove poslovanja tokom pandemije Kovid-a 19, Vlada je odgovorila Programom finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva . Time je, preko Fonda za razvoj, podržala privrednike da pod povoljnim uslovima dobiju kredite i očuvaju poslovnu aktivnost. U Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja uveliko se potpisuju ugovori za kredite.

Set mera koje je država donela obuhvata dolaženje do obrtnih sredstava i održavanje tekuće likvidnosti. U proteklom periodu, za mnoge preduzetnike privredna aktivnost je stala a ostale obaveze prema poslovnim partnerima, zaposlenima i državi.

Među njima je i agencija "Lazar insert ", koja se bavi instalacijom softvera.

Saša Đorđević kaže da preko dva meseca nije bilo nikakvih prihoda! Sredstva iz Vladinog programa će poslužiti da se neki fiksni troškovi namire i da se funkcioniše u narednom periodu.

 Regionalna agencija daje bazične informacije potencijalnim korisnicima, pomažem im  da prikupe različitu dokumentaciju, daje instrukcije kako da ih  kompletira, radi proveru ispravnosti  i organizuje potpisivanje, navodi njen direktor Nenad Popović.

Za realizaciju programa namenjene su  24 milijarde dinara. Krediti iznose  od 200.000 dinara za preduzetnike, do 120 miliona dinara za privredne subjekte.

U Regionalnoj agenciji ističu da su kamate jedan posto na godišnjem nivou, period otplate je 36 meseci, računajući i grejs period od 12 meseci. Do sada je obrađeno više od  180 zahteva, potpisno je 27 ugovora sa privrednicima, kojima su  odobreni krediti za obrtna sredstva i održavanje likvidnosti.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво