Dok se ne izgradi novi,stari most na Tamišu između Orlovata i Tomaševca dobrodošao filmadžijama

Zbog najavljene rekonstrukcije drumsko-železničkog mosta na Tamišu, između sela Orlovat i Tomaševac, zatvoren je za saobraćaj. To je stvorilo probleme meštanima tog kraja, jer sada moraju da koriste duže, alternativne pravce i atarske puteve. Ono što najviše brine građane je što radovi još ne počinju. Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" saopštavaju da je u toku javna nabavka za izgradnju novog mosta na trasi buduće Banatske magistrale.

Otkako je zatvoren za saobraćaj most na Tamišu, poljoprivrednici iz Orlovata kad žele da natoče dizel-gorivo umesto desetak minuta, putuju atarskim putem ka benzinskoj pumpi u Tomaševcu skoro dva sata.

"Da pređemo tamo i natrag 25 kilometara, za gorivo. Eto to ti je problem najveći," ljut je Živko Stanić.

Poneki vozač ne poštuje postavljenu signalizaciju, a zabrana ne važi za teretni železnički saobraćaj. Zbog toga se predlaže nadležnima da dozvole makar saobraćaj za putnička vozila

Dragoljub Savić, predsednik MZ Tomaševac, navodi da kamioni prave najviše štete na mostu. Smatra da bi  specijalna rampa ,koja bi omogućavala prolazak samo putničkim vozilima, bila najsvrsishodnija.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštava da je nakon više vanrednih pregleda utvrđeno da most nije bezbedan i da treba izgraditi novi. Tomaševčani inače imaju problema sa putevima, jer drugi putni pravac iz sela reka Tamiš u danima visokog vodostaja poplavi.

Milena Nikolić, sekretar MZ Tomaševca, za katastrofalni lokalni put posut kamenjem  krivi kamione. Ostaje im alternativa preko Uzdina, Kovačice, Farkaždina, ali je to kao put oko sveta!

Ovakvi dvonamenski mostovi sa drvenim talpama su zanimljivi i kao istorijsko svedočanstvo o načinu mostogradnje s kraja 19. veka. Nedavno su ga otkrili i filmski producenti i iskoristili za snimanje serije Kamp Iks.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи