Od početka epidemije u jagodinskom porodilištu rođene 173 bebe

U jagodinskoj bolnici protekla dva meseca porađale su se i žene iz drugih gradova Pomoravskog okruga, jer je zbog epidemije porodilište u Ćupriji bilo zatvoreno. Pojačane epidemiološke mere još su na snazi.

U sobi broj dva bebe Darija i Vukan spremaju se da sa svojim mamama odu kući. Proteklih meseci termin za porođaj mame su čekale sa zebnjom, zbog virusa sve je bilo drugačije.

Biljana Ognjanović, iz Kušiljeva kod Svilajnca, planirala je da se porodi u Ćupriji, tamo gde joj je vođena trudnoća. Koronavirus ju je preusmerio u Jagodinu, sve je dobro prošlo a ona ima samo reči hvale za  to porodilište.

Posle zatvaranja ćuprijskog porodilišta, za babice, lekare i drugo osoblje jagodinske bolnice bilo je više posla.

Pacijentkinje su dolazile iz Ćuprije, Paraćina, Despotovca, Svilajnca, Rekovca. Ali kad se sve završi kako treba, kad beba zaplače, zaboravi se na umor i sve ostalo", kaže babica Svetlana Petrović.

Stroge epidemiološke mere u jagodinskom porodilištu striktno su poštovane. Pacijentkinje su preuzimale sestre na posebnom ulazu, poseta nije bilo, a deo porodilišta bio je spreman i za hitne porođaje trudnica koje su bile pozitivne na virus. Takvih slučajeva nije bilo.

Sve pacijetkinje koje dolaze poslednjihdana biće testirane na kovid virus, kod nas na odeljenju, kaže Vlada Cvetković, načelnik porodilišta. Naglašava da sve vreme epidemiološka situacija kod njih dobra.

Od početka epidemije u našoj zemlji u jagodinskom porodilištu rođene su 173 bebe.

 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво