Takmičenja u streljaštvu tek od septembra

Strelci su su imali najviše problema tokom neplanirane pauze. Njima fizička priprema nije prioritret, već stalni rad na vatrenoj liniji. Zrenjaninski strelci su sada ponovo na Gradskom strelištu, a do prvih takmičenja će imati dovoljno vremena da vrate preciznost.

Marija Pajčić, članica streljačke družine "Bečkerek 1825" iz Zrenjanina imaće čitavog leta priliku da vrati preciznost i mirnoću na vatrenoj liniji. Duga pauza zbog virusa zahteva i drugačije planove.

"Neće biti letovanja, neću praviti pauzu treninga. Na jesen nam se nastavlja sezona i očekujem što bolje rezultate i da odbranim titulu prvakinje države," kaže Marija.

U zatvorenoj streljani Gradskoj strelišta kao i u svim sportskim objektima važe nova pravila, a strelci imaju utisak kao da su sami na vatrenoj liniji.

Za Unu Bjekić sve je ostalo isto i pored novih pravila. Treba joj vremena da se navike da  su udaljeni 5 metara ida  više koriste sredstva za dezinfekciju.

Tokom jednog treninga, čija dužina je ostala ista kao i ranije, strelci ispale od 50 do 100 dijabola. Jedino su treneri, poput Dragana Grozdanova,  u streljani sada po ceo dan.

Takmičari se sada pripremaju za discipline vazdušnog oružja, dok će za malokalibarsko biti nešto lakši način priprema, jer se to može uraditi na otvorenom. Kako se sada najavljuje, strelcima će sva takmičenja početi u septembru.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи