Građani Leskovca izabrali svoje heroje u vreme epidemije

Pulmolog Dragan Jovanović,upravnik Kovid bolnice, i Dušan Miljković,jedan od osnivača organizacije "Pokreni život", su heroji Leskovca.Izglasali su ih građani u akciji koju je pokrenula kompanija "Barbosa".Poklone za požrtvovanost i humanost uručio im je glumac Miloš Biković.

 Dan i noć u teškoj borbi, na prvoj liniji 80 lekara i dvostruko više medicinskih sestara i tehničara angažovanih u leskovačkoj Kovid bolnici. Za nešto više od mesec dana imali su 500 prijema. Požrtvovano,hrabro,posvećeno. Radom i znanjem pokazali su da su spremni da odgovore svakom izazovu.

Dr Dragan Jovanović,pulmolog i upravnik Kovid bolnice u Leskovcu, kaže :"Ni jednog trenutka nismo razmišljali o umoru,o strahu,o mogućnosti da se čovek zarazi i koliko je to sve rizično po život. Naša koleginica  Dušanka Živković u toj borbi dala je svoj život."

 Nesebični u pomoći bili su i volonteri. Dušan Miljković,učenik leskovačke Medicinske škole, sa tridesetak drugara, svakodnevno je obilazio staračka i samačka domaćinstva. Kilometre nisu brojali. Bez predaha i straha,uz hranu i lekove delili su osmehe,tople reči,savete.

"Onog trenutka kada ururčimo taj paket sa namirnicama vidimo koliko je njima to zaista značilo.To je bilo vetar u leđa koji nas je svakog dana pokretao," seća se Dušan Miljković iz humanitarne organizacije "Pokreni život".

Oni su heroji Leskovca. Njima su građani dali svoj glas preko društvenih mreža. Simbolične poklone domaćeg brenda doktoru Draganu Jovanoviću i volonteru Dušanu Miljkoviću uručio je glumac Miloš Biković.


"Postoji taj običaj kada je neki krizni momenat,kada je teško da ispliva ta vrednost i da se ta vrednost jasnije vidi, kao što je u ovom konkretnom slučaju bio profesionalizam naših medicisnkih radnika," reči su glumca.

Jaši Međedoviću,direktoru kompanije "Barbosa" drago je  što su u Leskovcu pronašli prave heroje i prijatelje koji su u ovom teškom periodu, za koji se svi nadaju da je prošao, pokazali svoj karakter.

 Akcija pod nazivom "I jug ima svoje heroje" se nastavlja. Nagrade će uskoro dobiti najpožrtvovaniji radnik u Leskovcu, kao i najbolji maturant.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво