Lozničani dobili novu policijsku stanicu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je renoviranu zgradu policijske stanice u Loznici i poručio da će Ministarstvo nastaviti sa izgradnjom, obnovom, ali i opremanjem policijskih stanica i u drugim gradovima Srbije.

Zgrada policijske stanice u Loznici jedna je od najstarijih u gradu, a posle dugog niza godina, konačno je dočekala svoju rekonstrukciju. Obnovljene su sve prostorije, od podova do plafona, a sređena je i šalter sala u okviru koje će lokalno stanovništvo brže i efikasnije dolaziti do ličnih dokumenata.

"Mi smo ovde investirali u rekonstrukciju ove zgrade koja je do sada bila i pod zaštitom države, sada se trudimo da sa nadlženim urbanističkim organima dobijemo dozvolu za rekonstrukciju spoljne fasade  koja već dugo vremena nije rađena, a koja bi zadržala svoj prvobitni izgled, ali je naravno bila osvežena i naravno delimičnu rekonstrukciju krova čime ćemo faktički u potpunosti završiti rekonstrukciju policijse stanice u Loznici," kaže Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Stefanović ove godine očekuje nabavku novih vozila   opreme za operativu, redovne jedinice policije, ali i vatrogasce. Najavljuje i raspisivanje novog konkursa za prijem više od hiljadu kandidata za osnovnu policijsku obuku, od kojih će petnaest radi u policijskoj stanici u Loznici.

"Važno mi je da ljudi vide da mi nastavljamo sa našim zadacima, da  nastavljamo sa borbom za bezbednu Srbiju, da povećavamo bezbednost  svakoga dana, a samim tim da ulažamo da naše kolege koji taj posao rade, rade u normalnim i pristojnim uslovima, da imaju dobre i savremene prostorije, da imaju dobru računarsku opremu i da mogu da kažem da svakoga dana vide napredak i u svom Ministarstvu," kaže  ministar unutrašnjih poslova.

Uz zahvalnost za predan rad tokom vanrednog stanja, ministar Stefanović  na poklon je doneo i tortu, koju je uručio službenici koja je tokom  policijskog časa, na zahtev jedne Lozničanke - mame četvoro dece, odnela namirnice koje su joj bile potrebne da njeni mališani ne ostanu bez poslastice za uskršnje praznike.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије