I osobe sa invaliditetom imaju svoje -"Sunce"!

U Dnevnom boravku za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sunce ", u Vodicama kod Prokuplja, spremaju se za obnovu radnih aktivnosti nakon skoro dvomesečne pauze, zbog epidemije virusa korona. Kontakt sa korisnicima nije prestajao ni jednog momenta i održavan je preko društvenih mreža i podelom didaktičkog materijala, a svima su obezbeđeni i odgovarajući paketi sa sredstvima za zaštitu i higijenu.

Dvadesetoro korisnika usluga Dnevnog boravka " Sunce" dočekaće čiste i dezinfikovane prostorije, ali i uređeno dvorište, gde tokom toplih i sunčanih dana provode i najviše vremena.

" Pripremamo teren za decu, kada budu krenuli ponovo da dolaze u boravak. Spremamo im plastenike, gde oni učestvuju u sadnji tih plastenika, u berbi.
Sama najava skore obnove rada ove ustanove obradovala je sve, a mnogo će značiti i roditeljima, koji nisu ostali bez podrške i pomoći ni tokom vanrednog stanja," kaže Goran Ranđelović.

Dragan Petrović, roditelj, ima samo reči hvale za zaposlene u boravku:" Ovo je jako korisno,odlično su se  organizovali vezano za šetnju, za rad sa decom, za pružanje psiho - socijalne podrške."

" U kontaktu smo svakodnevno sa svojim korisnicima, putem jedne zatvorene grupe na Fejzbuku," kaže Ivana  Ugrenović, logoped. "Dnevno  objavljujemo radne materijale, da mogu da imaju uvid kako da nesmetano provedu svoj dan kod kuće."

Dnevni boravak  i njihove korisnike, višegodišnji prijatelji i donatori nisu zaboravili ni u ovim teškim trenucima za ceo svet.


" Grad Prokuplje, Lokalna apoteka i Dnevni boravak" Mara" iz Niša, donirali  su nam zaštitnu opremu.  Udruženje je spremilo pakete za higijenu  korisnicima  koji dolaze u Dnevni boravak,"  kaže Snežana Aranđelović - Pavlović , defektolog.

Dnevni boravak "Sunce" u Vodicama kod Prokuplja, jedini je dnevni boravak za osobe sa invaliditetom u Topličkom okrugu. Svojim korisnicima pruža psihofizičku i socijalnu podršku od 2011. godine.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво