Bez predaha za leskovačke građevinare

I pored vanrednog stanja u Leskovcu se realizuju značajne investicije. Radi se na važnim saobraćajnicama u gradu kao i na izgradnji gradskog trga. Na gradilištima izvođači radova poštuju sve propisane mere zaštite radnika od virusa korona.

Velike investicije započete pre vanrednog stanja skoro nesmanjenim intenzitetom realizuju se i u proteklih  mesec i po dana. Izgradnja važne saobraćajnice na južnom ulazu u grad takozvani Vlasotinački put u dužini od 6 i po kilometara je u punom jeku. Do probijanja roka, kažu izvodjači, ne sme da dođe iako je organizacija posla uslovljenja merama borbe protiv korona virusa.

 

 

"Starije radnika smo malo sklonili, zaštitna oprema se koristi po propisima vezano za ovaj virus. Dinamika radov, da li će se ispoštovati? Rok je 90 dana i pre roka biće završeno. Znači do kraja juna", kaže Dejan Milošević, izvođač radova.

Vrednost ove investcije koju finansiraju Putevi Srbije je nešto više od 283 miliona dinara. Ovome treba dodati  i da grad Leskovac ulaže značajna sredstva jer se uporedo gradi kanalizaciona i vodovodna mreža. Kada sve bude gotovo ceo kraj dobiće sasvim novi, savremeni izgled sa dva kružna toka i novom uličnom rasvetom.

"Želim da Vam kažem da ćemo u pojedine privredne subjekte kao što je MK, stočna i kvantaška pijaca takođe završiti kanalizacionu mrežu i imaće sve uslove da kvalitetno i dobro rade svoj posao", ističe dr Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Osim na ulazu u grad radi se i u centru Leskovca. Takozvani grubi radovi na izgradnji velikog gradskog trga su pri kraju. Vrednost ove investicije je 222 miliona dinara.

"Očekuju nas radovi na izgradnji kanalizacione mreže, vodovodne mreže i mreže osvetljenja odnosno elektro radovi, takodje vrlo brzo krenuće radovi i na izgradnji pozornice ", napominje Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Sa ublažavanjem mera vanrednog stanja u leskovačkoj lokalnoj samoupravi očekuju da se inteniziviraju radovi i na drugim važnim investicijama. Uskoro bi trebalo da počne asfaltiranje drugog dela Hisarske ulice koja  Svetoilijsko groblje deli na dva dela, a očekuje se i početak radova na zaobilaznici, odnosno na trgu Nikole Pašića jer je deo avansa izvođačima već uplaćen.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије