Ponovo zvuk čekića i šivaće mašine

Od danas ponovo rade zanatlije, vulkanizeri, servisne radionice i neke prodavnice. Posle jednomesečne pauze danas je prvi radni dan.

Posle pauze od tri sedmice, zvuk šivaće mašine ponovo se čuje u obućarskoj radnji porodice Pavlović. Patike i cipele za popravku, od jutros je donelo nekoliko Šapčana.

"Nismo radili nekih dvadesetak dana, od jutros smo otvorili. Bilo je par mušterija, ništa pretereno, ali eto, pet šest par obuće od jutros. Jeste li se uželeli posla? Jesmo. Dobro je, samo neka krene, nek ima posla", kaže Mitar Pavlović, obućar iz Šapca.

Uz preventivne mere, od danas u Šapcu rade i neki butici. Zaštitna maska i rukavice za prodavce su obavezni.

"Mušterija ima, uglavnom su malo zainteresovani, malo nisu, malo gledaju, malo kupuju. Pretpostavljam da se narod uželeo da izađe, da prošeta, da nešto pogleda. Apsolutno poštujemo mere, rukavice, alkohol, imamo dezobarijeru napolju", ističe prodavačica Gordana Milošević.

Od jutros ponovo rade i vulkanizeri. U kruševačkim radionicama nema gužve.

"Danas ne očekujemo neku preteranu gužvu. Imamo zakazanih nekih dvadesetak vozila. Od zaštite imamo maske i rukavice i svako vozilo koje uđe u našu radnju prskamo natrijum-hipohloridom radi bezbednosti", naglašava Dejan Miljković, vulkanizer iz Kruševca.

Gubici zbog zatvaranja radnji u prethodnom periodu su veliki, a zanatlijama je, kažu, najvažnije to što su sačuvali zdravlje i ponovo počeli da rade.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се