Nedeljni ručak za Pančevce koji nemaju dovoljno

Krizni štab za vanredne situacije grada Pančeva započeo je akciju „Nedeljni doručak solidarnosti” u kojoj se besplatno deli doručak najugroženijim porodicama.

Krizni štab za vanredno stanje preko svojih volontera počeo je da deli doručak višečlanim porodicama, koji se priprema zahvaljujući donacijama malih i srednjih preduzeće. Tako je porodica Milovanov koja ima 11 - oro dece dobila doručak koji nema često prilike sebi da priušti.

"Mi smo ovde na okupu, ne izlazimo nigde iz dvorišta. Trudimo se da sve bude kako treba i da pratimo uputsva nadležnih. Tako se i ponašamo i nadamo se da će sve biti u redu", kaže Dragan Milovanov iz Pančeva.

I petočlanoj porodici Hofman pomoć je dobro došla.

"Srećna sam što sam dobila ovu pomoć. Imam mala primanja, imam troje dece, muž nigde ne radi.  Čula sam preko Mesne zajednice da se ovo deli, pitala sam da li mogu i ja da dobijem i eto, dobila sam", ističe Snežana Hofman iz Pančeva.

Za prvu akciju solidarne pomoći odazvala se buregdžinica „Stankoski", čiji su zaposleni radnici odvojili jedno pre podne da bi ulepšali jutro svojim sugrađanima kojima je najteže u vanrednom stanju.
    
"Mi nedeljom ne radimo, ali naši radnici su se odazvali pozivu i odlučili su da dođu i da zajedno učestvujemo u ovoj akciji i da doprinesemo njenoj uspešnoj realizaciji", naglašava Svetlana Radaković, vlasnica buregdžinice.

"Svake nedelje ujutru će naši najugroženiji sugrađani dobijati doručak na svoju adresu i to je nešto što ćemo raditi svake nedelje sve dok je vanredno stanje na snazi", kaže Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta štaba za vanredne situacije, Pančevo.

Grad Pančevo je od 70 privrednika prikupio sredstva i za donaciju paketa penzionerima čija su primanja manja od 30.000 dinara. Ima ih oko 13.500 i njihova podela počeće do kraja nedelje.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво