Šabačke pijace rade i u vanrednom stanju

Pijace u Šapcu u prethodnom periodu su bile zatvorene samo četiri dana. Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije otvorene su od ponedeljka do petka, uz primenu svih preventih mera koje su naložene prodavcima i kupcima.

Osim bogate ponude na tezgama, prodavci na šabačkim pijacama su u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice. U gradskoj tržnici, u isto vreme može biti najviše pet kupaca.

"Prodaja baš nije nikakva. Moramo dolaziti da se narod podmiri. Kupuje se salata, zeleniš, povrće, malo jaja, luka. Moramo raditi, da se plate obaveze", kaže Ljiljana Milutinović, prodavac.

"Znači i nama i našim kupcima koji su se jako obradovali kada je Tržnica otvorena. Mada se ulazi po pet u celom objektu, ali dovoljno je to", ističe Biljana Marković, prodavac.

Za kupovinu kod proverenog prodavca, Šapčani strpljivo čekaju u redu. Na ulasku u objekat, dezinfekcija je obavezna.

"Ja sam sad čekao u redu, čak i neka kišica pada, ali mi nije teško. Imam spisak od žene, poslala me po neka bela jaja za Uskrs, i voća malo za par dana", kažu kupci i dodaju: "Evo već sam kupila neke stvari, pile koje kupujem kod posebne gospođe. Inače ovako, ne izlazim baš mnogo. Čekala sam, ali sam se već pripremila na to da treba da sačekam.''

Bez zaštitne maske, u Tržnicu se ne može ući. Poštovanje naloženih preventivnih mera kontrolišu komunalni inspektori.

"Na jedna vrata se ulazi, na druga se izlazi, primenjuju se sve preventivne mere, pijaca se dezinfikuje. Tako je isto i na ovim otvorenim pijacama, puštamo po deset kupaca na otvorene pijace. Prodavaca malo više ima na otvorenim pijacama, pijaca Živinarnik je malo bolje snabdevena, moramo izaći u u susret poljoprivrednim proizvođačima kako bi prodali svoje proizvode'', naglašava Siniša Đakovac, rukovodilac pijaca JKP ''Stari Grad''-

Kontrole na šabačkim pijacama koje su otvorene radnim danima od sedam do trinaest časova su svakodnevne. Do sada nije uočeno kršenja propisa koje je naložio Gradski štab.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара