Pomoć za sve socijalno ugrožene Svilajnčane

Do kraja nedelje, na kućne adrese Svilajnčana koji su na spisku Centra za socijalni rad, volonteri će dostaviti dodatnih 400 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Do sada je podeljeno blizu dve hiljade paketa pomoći na koje mogu da računaju i oni koji nisu korisnici Centra za socijalni rad. Uprkos velikom broju ljudi koji su u ovu opštinu došli iz inostranstva, do sada je potvrđeno sedam osoba sa virusom korona jer su građani bili disciplinovani.

Volonteri Crvenog krsta i pripadnici Civilne zaštite, pakete pomoći uručuju građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji a ne nalaze se na evidenciji Centra za socijalni rad. U vanrednim okolnostima vanredne su i potrebe, pa se evidentira svaki poziv za pomoć. 

Na ulicama Svilajnca i okolnih sela malo ljudi,na njivama nešto življe.

"Danas hoću da pripremim za setvu kukuruza,beli kukuruz.  Ja sam povratnik iz inostranstva, iz Švajcarske, pokušavam nešto," kaže Miloje Pavlović iz sela Jasenova.

Redovno se dezinfikuju sve javne površine,gradske i seoske ulice , dele se i sredstva za dezinfekciju. Opština je obezbedila  dodatnu opremu za radnike Doma zdravlja.

"Svi radnici Doma zdravlja imaju vizire,kupili smo im dodatne uniforme," kaže Predrag Milanović iz Štaba za vanredne situacije i prvi čovek Opštine. "I neke stvari koje im možda u ovom trenutku nisu najneophodnije , mi smo im dali,jer nam je na prvom mestu zaštita radnika Doma zdravlja koji teba da brinu o svim građanima opštine Svilajnac," smatra Milanović.


Prvi pacijent zaražen virusom korona u svilajnačkoj opštini bila je žena iz Kušiljeva koja je pre dolaska u našu zemlju boravila u Italiji. Njenu zarazu Zavod za javno zdravlje u Ćupriji potvrdio je 19.marta. Kratko je boravila na Infektivnom odeljenju ćuprijske Opšte bolnice, a potom lečena na Institutu za zarazne bolesti Kliničkog centra u Kragujevcu. Otpuštena je kući zdrava,  posle dva negativna testa.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво